« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
KALIBRAŽA UREĐAJA

Zbog magle i dalje problemi na Plesu

Zračna luka Zagreb poziva putnike da prije polaska provjere status svoga leta, odnosno lete li zrakoplovi na njihova odredišta

Magla nad Zagrebom
Magla nad Zagrebom (Nina Đurđević/Cropix)
Više o

Pleso

,

Zračna luka Zagreb

Kvar u dijelu sustava za mjerenje horizontalne vidljivosti do kojeg je u noći s četvrka na petak došlo u zagrebačkoj Zračnoj luci saniran je danas, no zbog magle uređaj još nije pušten u rad, doznaje se u Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe (HKZP).

Kako navode iz HKZP-a, potrebna kalibraža uređaja nije se mogla provesti jer je za taj postupak potrebna vidljivost od 10 kilometara, koje nema zbog magle na Plesu pa iz sigurnosnih razloga uređaj nije pušten u rad. Čim se stvore uvjeti za kalibražu, uređaj će se pustiti u rad.

Zračna luka Zagreb izvijestila je da postoje poteškoće u zračnom prometu, a glasnogovornica Lidija Capković Martinek istaknula je da će do uspostave redovitoga zračnog prometa doći kada se podigne magla.

Zagrebačka Zračna luka poziva putnike da prije polaska u Zračnu luku provjere status svoga leta, odnosno lete li zrakoplovi na njihova odredišta. (hina/metro-portal)

12.12.2010. 18:51:49
Novi komentar
nužno
nužno