« Ostali sportovi
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
EXTREME

Završio Highlander Velebit 2018

Svaki sudionik, od onog najmlađeg sa 22 godine pa sve do onog najstarijeg od 76 godina, moći će danima prepričavati sve dogodovštine koje su im se na putu dogodile

Bilo je ludo dobro!
Bilo je ludo dobro! (Marija Pustički)
Više o

Highlander Velebit

,

Highlander Velebit 2018

Prvih 5 dana rujna obilježila je pustolovna bajka - Highlander Velebit na koju se prijavilo 98 neustrašivih sudionika željnih prave avanture života. Ove godine, za razliku od prethodne, Gorštake je poslužilo i vrijeme pa su tako tijekom dana planinareći mogli uživati u predivnim pogledima koje su im tako velikodušno pružali Nacionalni parkovi Sjeverni Velebit i Paklenica.

Svaki sudionik, od onog najmlađeg sa 22 godine pa sve do onog najstarijeg od 76 godina, moći će danima prepričavati sve dogodovštine koje su im se na putu dogodile i zbog kojih je, iako su svi prošli istu dionicu, svatko doživio jedinstveno iskustvo.

Highlander Velebit nije samo test fizičke izdrživosti, nego i one umne što ga čini pravim planinarskim izazovom! Ruta kojom su Gorštaci prolazili počela je na Zavižanu, a svi su morali proći 4 kontrolne točke, koje su bile postavljene na Skorpovcu, Baškim Oštarijama, Panosu i Velikom Rujnu, prije nego što su pobjednički osvojili i Veliku Paklenicu - gdje je bio cilj događaja.

Tijekom 5 dana trajanja događaja Gorštaci su prehodali više od 100 kilometara teškog terena i izgubili u prosjeku po osobi 17 000 kalorija i napravili više od 150 000 koraka dok su stigli na cilj u Nacionalnom parku Paklenica.

Iduće godine s Highlander Velebitom krećemo u novu, još bolju, avanturu života, a do tada uživajte u pričama, fotografijama i videima sa službenih stranica događaja.

06.09.2018. 10:32:00
Novi komentar
nužno
nužno