« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
opet dogodine

Završio 7. Eko-Etno sajam

Ovogodišnji sajam u pet dana koliko je trajao posjetilo je 50 tisuća ljudi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (zagreb.hr)
Više o

Arena Zagreb

,

eko etno

,

sajam u areni

U zagrebačkoj Areni večeras je zatvoren 7. međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-Etno Hrvatska-Europe-Tour, u sklopu kojeg se od 14. listopada predstavljalo 665 izlagača iz Hrvatske i nekoliko zemalja regije.

Ovogodišnji se Eko-Etno prvi put održavao kao samostalna sajamska priredba i u novom prostoru, što se, po ocjeni organizatora tvrtke Hrvatski farmer, pokazalo dobrim i zbog većeg odaziva izlagača nego lani (oko sto više) i većeg broja posjetitelja, njih oko 50 tisuća.

Predsjednica Uprave Hrvatskog farmera Dijana Katica zadovoljna je i ovogodišnjim sadržajima na Eko-Etnu koji prikazuju ono najbolje iz hrvatskih ruralnih područja - od poljoprivredne i ekološke proizvodnje, tradicijskih obrta i običaja do turističke ponude.

Svaki od pet dana sajma bio je posvećen drugoj tematskoj cjelini, od prvog u sklopu kojeg se govorilo o očuvanju baštine, drugog o turizmu, dok se trećeg dana u sklopu teme gospodarstvo održao niz predavanja i radionica o mogućnostima prodaje i plasmana ruralnih proizvoda.

Četvrti i završni, peti dan sajma bili su posvećeni rekreaciji, sportu i zabavi, uz održavanje jedinstvene Eko-Etno tržnice, brojnih modnih revija i nastupa folklornih društava.

U sklopu sajma poznati fotograf Šime Strikoman snimio je i Eko-Etno milenijsku fotografiju s tematikom sajamske priredbe i s više od tisuću osoba, dok su najboljim izlagačima dodijeljena priznanja.

Među deset hrvatskih županija najboljim nastupom ocijenjen je onaj Osječko-baranjske županije, među gradovima nastup Jastrebarskog, a među stranim izlagačima nastup Kmetijske gozdarske zbornice Slovenije.

Sajam Eko-Etno 2009 održao se pod glavnim pokroviteljstvom hrvatske Vlade te uz pokroviteljstvo šest ministarstva (poljoprivrede, turizma, gospodarstva, mora, obitelji i regionalnog razvoja), Grada Zagreba i HGK. (hina/metro-portal)

18.10.2009. 21:09:25
Novi komentar
nužno
nužno