« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PRIRODAN UZROK SMRTI

Završila obdukcija tijela Brittany Murphy

Iz ureda mrtvozornika je navedeno da na tijelu nisu pronađeni tragovi traume te da se proučava povijest glumičinih bolesti

(Getty Images)
Više o

obdukcija

,

Brittany Murphy

,

uzrok smrti

Ured mrtvozornika u Los Angelesu objavio je nakon obdukcije na tijelu glumice Brittany Murphy, da se vjerojatno radi o prirodnim uzrocima smrti, ali se konačno utvrđivanje uzroka smrti odgađa do dovršetka toksikoloških nalaza, prenosi u utorak Los Angeles Times.

Murphy je umrla u nedjelju od zatajenja srca u dobi od 32 godine. Nakon što je pronađena bez svijesti u kupaonici svoje kuće u Hollywoodu, vozilom hitne pomoći prebačena je u bolnicu Cedars-Sinai u Los Angelesu, gdje je proglašena mrtvom odmah po prijemu. Iz ureda mrtvozornika je navedeno da na tijelu nisu pronađeni tragovi traume te da se proučava povijest bolesti Murphy. Izvori bliski istrazi rekli da je Murphy pokazala znakove teškog unutarnjeg krvarenja, navodi LA Times.

Uzrok smrti neće biti objavljen sve dok se ne završi toksikološko izvješće, što može potrajati šest do osam tjedana. Policija provodi istragu, u koju su uključeni i detektivi za ubojstva, a za sada nema nikakvih dokaza o kriminalu, kazala je glasnogovornica policijske uprave Los Angelesa, Norma Eisenman.

"Nagli gubitak naše voljene Brittany je grozna tragedija", navela je njezina obitelj u priopćenju. "Ona je bila naša kćerka, supruga, naša ljubav i blistava zvijezda. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovome trenutku", dodaje se u priopćenju.

Televizijski magazin posvećen slavnim osobama TMZ, u utorak na svojoj web stranici izvješćuje, pozivajući se na bilješke iz ureda mrtvozornika, da su djelatnici hitne pomoći zatekli Murphy "bez znakova života", te da su na njezinom noćnom ormariću našli veliku količinu jakih antidepresiva, lijekova protiv tjeskobe i protiv bolova.

Uzrok smrti neće biti objavljen sve dok se ne završi toksikološko izvješće, što može potrajati šest do osam tjedana.

"Provjerom noćnog ormarića otkrivena je velika količina lijekova na recept izdanih na ime preminule. Također su nađene brojne prazne bočice lijekova izdanih na ime supruga preminule, njezine majke i treće osobe", navodi se u bilješci istražitelja Blacklocka, koju citira TMZ.

Prema bilješci, među tim su lijekovima Topamax (protiv migrene), Methylprednisolone (protiv upala), Fluoxetine (antidepresiv), Klonopin i Ativan (protiv tjeskobe), Carbamazepin (za simptome dijabetesa i manično-depresivne psihoze), Vicoprofen i Hydrocodone (protiv bolova). Također se navodi da se Murphy žalila na krakoću daha i bolove u abdomenu, sedam do 10 dana prije smrti.

LA Times izvješćuje da je Murphy, koja je bila izrazito krhke građe, na snimanju jednog od svojih posljednjih filmova, trilera "Something Wicked", izgledala bolesno i bila mršavija za pet kilograma. Brittany Murphy je ove jeseni trebala igrati glavnu ulogu u trileru "The Caller", ali je sa snimanja u Portoriku navodno otpuštena zbog "štete za produkciju". Pripremala se i za snimanje romantične komedije "Shrinking Charlotte" početkom 2010.

Provjerom noćnog ormarića otkrivena je velika količina lijekova na recept izdanih na ime preminule. Također su nađene brojne prazne bočice lijekova izdanih na ime supruga preminule, njezine majke i treće osobe.

Iako više nije dobijala uloge u filskim hitovima poput "Just Married" ili "8 Mile", koji su je učinili zvijezdom, Murhpy je nastavila marljivo raditi u manjim filmovima, koji često trebaju poznato ime među glumcima da bi osgurali financiranje, navodi LA Times.

NBC-eva humoristička emisija "Saturdy Night Live" je 5. prosinca emitrala skeč u kojem se ismijava Brittany Murphy kao dezorijetnirana i izgubljena, nakon što je otjerana sa snimanja filma "The Caller". U utorak je taj skeč povučen s interneta iz pijeteta prema umrloj glumici. (hina/metro-portal)

22.12.2009. 20:48:57
Novi komentar
nužno
nužno