« Studentski i mali sport
objavljeno prije 13 godina
STUDENTSKI SPORT

Završeno je sveučilišno prvenstvo grada Zagreba za akademsku godinu 2010./11.

FOTKE - Nakon višemjesečnih borbi u 20 sportskih disciplina, studenti i studentice zagrebačkog Sveučilišta mogu prebrojati osvojene bodove i pogledati učinak

Fotografija vijesti
Više o

Zagrebački sveučilišni športski savez

,

studentski sport

,

sveučilišni i studentski sport

,

mali sportovi

Nakon višemjesečnih borbi u 20 sportskih disciplina, studenti i studentice zagrebačkog Sveučilišta mogu prebrojati osvojene bodove i pogledati  kako su se ove godine plasirali  u ukupnom poretku na svom velikom sportskom natjecanju.

Preko 3.000 sudionika odmjerilo je snage u nogometu, košarci, rukometu, odbojci, plivanju, vaterpolu, tenisu, stolnom tenisu, veslanju, atletici, krosu, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, badmintonu, squashu, šahu, streljaštvu, judu,  karateu i rolanju.

 U muškoj su se konkurenciji natjecale 32 visokoškolske ustanove i to u svih 20 sportova, a najuspješniji su ove godine studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva koji su prikupili 195 bodova. Drugi su studenti Ekonomskog fakulteta s 174 dok su treći studenti Kineziološkog fakulteta s 172 boda.  Što se tiče popularnosti sportova  i ove godine prednjači  mali nogomet s rekordnim i teško dohvatljivim brojem  od 32 ekipe,  a slijede košarka s 24  i rukomet s 20 ekipa koje su sudjelovale na prvenstvu.

U ženskoj konkurenciji natjecale su se 24 visokoškolske ustanove u 18 sportova jer  djevojke nisu pokazale interes za borbe u judu i karateu.

Najbolje su bile studentice Kineziološkog fakulteta s 94 boda, a slijede ih iznenađujuće studentice Medicinskog fakulteta s 92. Vjerojatno naše buduće liječnice znaju prepoznati korist tjelovježbe kao preventive zdravlja pa svojim primjerom pokušavaju smanjiti broj budućih pacijenata u čekaonicama. Treće mjesto su zauzele studentice Prirodoslovno- matematičkog fakulteta, koji tradicionalno osvaja visoka mjesta u ukupnom poretku.

Od sportova ponovno je najpopularnija odbojka s 18 ekipa, te tri sporta s po 11 ekipa, a to su košarka, plivanje i kros. Za pohvaliti je prilično odgovoran pristup natjecanjima i veliko zalaganje kako studenata u vodstvu svojih sportskih udruga tako i nastavnika TZK-a. Organizaciju natjecanja je i ove godine uspješno obavio Zagrebački Sveučilišni Sportski Savez.. 

U svakom slučaju  jačanje kako mišića tako i natjecateljskog duha  dobro će doći u nadolazećim godinama... Rezultate natjecanja, ukupni poredak te galeriju slika s natjecanja možete pogledati na stranici ZSSS-a.

16.06.2011. 11:44:24
Novi komentar
nužno
nužno