« Hi-tech
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ANALIZA

Zašto trebate kupiti iPhone5?

POGLEDAJTE VIDEO: Što je stvarno novo donio iPhone 5 i isplati li se uložiti lovu u njega, odgovore daje ovaj članak

Promo video Applea objašnjava novotarije
Promo video Applea objašnjava novotarije (Screenshot YouTube)
Više o

Novosti

,

karakteristike

,

usporedba

,

iPhone 5

,

analiza

Početna euforija, curenja informacija i špekulacije oko novog iPhonea  su napokon završile. Apple je predstavio iPhone 5. Donosimo jedan brzi pregled noviteta.

Iako je Apple izgubio vodstvo u smartphone segmentu od Samsunga ove godine, analitičari vjeruju da novi iPhone 5 će omogućiti Appleu  preoteti pozornost i prihode. Novi model će raditi s četvrtom generacijom mobilnih mreža ili 4G uz HSPA + i DC-HSPDA. Ima i ultrabrzi wireless. To je sve što se tiče povezivosti.

iPhone 5 teži samo 112 grama, 20% je lakši od iPhone 4S,  tanak je  samo 7.6mm (18 % tanji nego prije). Opći oblik je vrlo sličan iPhone 4 / 4S.   Najveće vidljive razlike su veličina zaslona i kombinacija metala i stakla na stražnjoj strani. Staklo je na samom vrhu i dnu. Osim toga sve  ostalo je metal. iPhone 5 dolazi s widescreen 4-inčnim Retina zaslonom s rezolucijom od 1136 x 640 točaka omjera 16:09.  To znači da iPhone 5 sada može imati   pet redova ikona i četiri prečaca na dnu. Gustoća zaslona ostaje 326 ppi. Zaslon ima 44% više zasićenost boja nego prethodne generacije iPhonea, plus integriranu touch tehnologiju. Senzori su ujedinjeni u jedan senzor. To čini da iPhone 5, ima najtočniji i najnapredniji zaslon koji smo ikada vidjeli do sada. Trebamo provjeriti.

iPhone 5 koristiti  čip A6, 2 % manji od A5 i stoga više energetski učinkovit, dok  u isto vrijeme udvostručenje all-round CPU i grafičke sposobnosti. Sat frekvencije i broj jezgri ostaju nepoznati u ovom trenutku. Šuška se da  iPhone5 dobiva 4-jezgreni procesor. Tu je i  1GB RAM-a. 

Ostatak analize pročitajte na racunalo.com

Pogledajte promo video:

14.09.2012. 10:47:19
Novi komentar
nužno
nužno