« Život
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
ZANIMLJIVO

Zašto se sve više igramo na Internetu, a sve manje u stvarnom svijetu?

Online igre danas su zanimljivije djeci, ali i starijima od igara u kojima trebamo biti fizički prisutni na nekom mjestu, što je u skladu s digitalizacijom kroz koju prolaze sve sfere kojima smo okruženi

Igramo se online... a nije ni loše
Igramo se online... a nije ni loše (Arhiva)
Više o

internet

,

igrice

,

igranje

,

stvaran svijet

Industrija igara i igračaka već više od stotinu godina jedna je od najjačih na svijetu, jer svi se vole opustiti uz neku kreativnu aktivnost ili natjecanje, a posebno ako se radi o djeci i mladima.

Trendovi igara oduvijek su se mijenjali, jer neki načini razbibrige ulazili bi u modu, a drugi izlazili, no u posljednje vrijeme pojavio se jedan značajni trend, koji pokazuje kako moderni čovjek zapravo ubrzano mijenja svoju životnu filozofiju.

Riječ je o trendu prelaska industrije igara iz stvarnog svijeta u svijet Interneta, gdje danas velika većina djece i mladih, ali i odraslih igraju svoje omiljene igre. Pa tako danas igre različite tematike možete igrati na društvenim mrežama, dok gaming industrija privlači stotine milijuna igrača diljem svijeta, što je dovelo do profesionalizacije esporta.

Tu je i industrija igara na sreću, koja je značajno povećala profit nakon što se preselila na Internet i ponudila igračima internetsko klađenje i online casino, a iako smo vjerovali da će kartaške igre uvijek biti razlog okupljanja društva i uživanja u međusobnom nadmetanju, danas belu, briškulu i trešetu možete igrati online. Također, zahvaljujući Internetu svoju su popularnost još dodatno povećali poker, bakara i blackjack.

le iz igraonica i fizičkih poslovnica na Internet, a i igrališta su praznija nego što je to bilo u prošlosti. Međutim, koliko god bilo negativno po cijeli dan buljiti u ekran mobitela ili računala, nije iznenađenje što online zabava trenutno dominira u odnosu na razbibrigu koja traži vašu fizičku prisutnost na nekom mjestu...

Uvijek dostupan izvor zabave

Za one koji vode industriju igara Internet je došao kao dar s neba, jer značajno je smanjio troškove proizvodnje zabavnih sadržaja i omogućio da tvrtke dopru u svaki kutak svijeta, onime što nude korisnicima.

To je posebno izraženo kod spomenutih igara na sreću, gdje su niži troškovi rada dali mogućnost sportskim kladionicama i online casinima ponuditi izdašne bonuse i besplatna sredstva svojim igračima, kako bi još veći broj korisnika privukli u svoje redove. Sve to uz milijunski progresivni jackpot koji na kraju pripadne onome najsretnijem, o čemu više možete pročitati na portalu Rizik.

S druge strane, djeca i svi oni u potrazi za zabavnim igrama dobili su ono što su oduvijek tražili, neiscrpan izvor zabave koji je uvijek na raspolaganju. Upravo to predstavlja Internet na koji se danas možemo povezati baš u svakom trenutku putem mobitela pa ako smo željni igranja zapravo nikad ne moramo niti prestati.

Drugi razlog seljenja igara iz stvarnog svijeta u online sferu svakako je mentalitet modernog čovjeka, koji želi sve dobiti u sekundi, uz minimalni trud. Zbog toga su posljednjih godina procvjetali i web shopovi pa danas na Internetu kupujemo stvari poput cipela i odjeće, bez iskušavanja odgovaraju li nam veličinom, što u prošlosti sigurno nismo mogli ni zamisliti.

Je li igranje online dobro ili loše?

Selidba igara iz stvarnog svijeta na Internet ima dobre i loše posljedice, kao u ostalom i sve druge promjene koje se događaju oko nas.

Provoditi mnogo vremena pred ekranom definitivno nije dobro za zdravlje, a ni za razvoj socijalnih vještina, prijeko potrebnih za uspjeh u današnjem svijetu. Također može doći do gubitka kontakta s realnošću, ako vam igranje igara online postane cjelodnevna preokupacija, dok sve ostalo prestane biti prioritet.

Ipak, osoba koja je umjerena u svemu pa tako i igrama može i iz ove aktivnosti izvući dobrobit. Naime, igranje online omogućuje nam da se povežemo s ljudima s kojima to možda ne bismo mogli u stvarnom svijetu, jer nas dijele stotine ili tisuće kilometara međusobne udaljenosti.

Također razvijate vaše analitičko razmišljanje, vjerojatno i više nego u starim dobrim igrama koje smo igrali davno na igralištima, a tu su i refleksi koje ćete zadržati na optimalnom nivou.

Ako dodamo tome da se danas brojni unosni poslovi obavljaju putem Interneta, tada je jasno da provođenje ponešto slobodnog vremena igrajući online ne mora nužno biti loše, jer se time upoznajete s okruženjem koje bi vam jednog dana moglo osigurati značajna novčana primanja.

U svakom slučaju, igre su se preselile na Internet kao i mnogo toga drugog u našem okruženju. Radi se o nečemu što ne možemo zaustaviti i na nama je samo izvući iz toga pozitivne stvari, a negativne posljedice smanjiti na minimum...

19.08.2022. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno