« Život
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
EH, DA...

Zašto se razgovaramo porukama... unutar kuće?

Stručnjaci upozoravaju: više od polovice obitelji u kući komunicira putem poruka, moglo bi imati 'katastrofalne posljedice'

Samo poruke...
Samo poruke... (Arhiva)
Više o

obrnuta kuća

,

poruke

,

dom

Vjerovali vi to ili ne, trećina obitelji (32 posto) tipka umjesto da razgovara sa svojom obitelji, a čak 45 posto obitelji s djecom to isto čini što znači da fenomen postaje sve gori

Neki će se prepoznati dok će se drugi prepustiti depresiji. No, istraživanje ne laže, piše Daily Mail. Više od polovice obitelji s djecom koristi SMS poruke kao izvorni oblik komunikacije - unutar kuće.

Trećina obitelji (32 posto) tipka umjesto da razgovara sa svojom obitelji, a čak 45 posto obitelji s djecom to isto čini što znači da fenomen postaje sve gori. 

Četiri od deset roditelja žali se na činjenicu kako ih djeca ignoriraju za vrijeme obiteljskog objeda zbog mobitela. Štoviše, tableti i mobiteli toliko su ustaljeni u domovima da nas ujedno liše i sna, pokazuje istraživanje.

"Ove činjenice sa sobom nose potencijalnu katastrofu u kojoj se komunikacija licem u lice mahnito mijenja strojevima", izjavio je psiholog dr. Richard House.

"Tehnologija je lakši način održavanja komunikacije. No, ponekad su djeca ta koja se žale da su njihovi roditelji prečesto na mobitelima", smatra obiteljska terapeutkinja Dipti Shah iz Londona. 

Istraživanje je također otkrilo kako trećina nas brine kako su članovi obitelji postali "previše lijeni" zbog toga što često igraju video igrice. 

Zaključak je, u principu, uvijek isti - sve treba koristiti umjereno i ne zanemariti stvarni život.

22.10.2021. 13:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.10.2021. 15:26
    haha da iz sobe u kuhinju
Novi komentar
nužno
nužno