« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
MA DA?

Zašto ljubomora može biti dobra za brak

Iako neki tvrde da ljubomora upropaštava veze, postoji dosta dobrih razloga koji tvrde upravo suprotno

Ljubomora vam može ojačati vezu
Ljubomora vam može ojačati vezu (Shutterstock)
Više o

brak

,

veze

,

ljubomora

,

jačanje veze

Ljubomora se obično smatra lošom stvari za vezu ili brak, no s tim se neće složiti psiholozi koji tvrde da, pod određenim okolnostima, zapravo može biti sjajno vezivno tkivo koje će vezu podići na novu kvalitativnu razinu.

Sve dok se ne pretvori u agresiju i manipulaciju, ljubomora je dobra za vezu jer pokazivanjem ljubomore dajete partneru do znanja da vam je i dalo stalo do njega, što je dodatni poticaj parovima da ojačaju vezu.

>> Ljubomora - dokaz ljubavi ili pakao? >>

Uz to, u slučaju da o ljubomori otvoreno razgovarate, možete podići vezu na novu kvalitativnu razinu otkrivanjem pravog lica partnera. Ljubomora može i potpaliti strast jer će razbiti monotoniju i ponovno vratiti onu početnu iskru, ako još uvijek postoji u vezi. 

>> Ljubomora - riješite je se u pet jednostavnih koraka >>

Razgovori nakon ljubomornih ispada daju vam priliku da otkrijete stvarne probleme koje imate u vezi, natjerat će vas da se pokrenete i inicirate pozitivne promjene u vezi koje su vam potrebne da bi je vratili na pravi put.

>> Ljubav i ljubomora istog su kemijskog porijekla >>

Sve u svemu, ako ne pretjerate i otvoreno porazgovarate, ljubomora će vam omogućiti popravljanje odnosa i dati nov zamah vašoj vezi. 

17.07.2014. 21:07:00
Novi komentar
nužno
nužno