« Blogosfera
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Zašto je don Kaćunko podržao Nives Celzijus

Svećenik objasnio zašto promovira knjigu Gola istina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević/CROPIX)
Više o

'Gola istina'

,

Nives Celzijus

,

don Kaćunko

,

angelo1.blog.hr

Nakon gostovanja na promociji knjige Nives Celzijus, don Kaćunko je na blogu angelo1.blog.hr objasnio što ga je nagnalo na taj svjetovni čin...

‘Naime, koliko god nakon nekoliko stranica može čitatelju ići na živce ta sumanuta potraga za dečkima, ipak valja priznati da je to sve rečeno nekako djetinje iskreno.

Ipak - a ovo je najvažnije - kod Nives čežnja za ljubavlju nezaustavljivo izbija čak i kroz eksplicitnu erotiku, koja na trenutke podsjeća na Suzanu Rog, ili - po mijenjanju partnera na ‘Berlinski ručnik’.

Don Kaćunko napisao je da je pravi razlog gostovanja na Nivesinoj promociji taj što ga njezina knjiga Gola istina jako podsjeća na ‘Ispovijesti’ Svetog Augustina. 

Zapravo, to je pokazatelj dubinske čovjekove čežnje i težnje za ljubavlju koja ispunja do temelja, jer ona se ne može postići trenutnom ugodom ili putenom nasladom. Teologija, a čak i neki smjerovi psihologije, u toj ljudskoj čežnji vide čovjekovu težnju za Uzvišenim, Onostranim, Transcendentnim (pa i kad toga čovjek nije svjestan), težnju za Onim koji jedini čovjeka ispunja do dna, kojeg je Augustin upoznao kao Boga, u kojem je našao smirenje srca.

A ovo što govorim na poseban način potvrđuje posljednje poglavlje ove knjige nazvano ‘Happy end’, koje sam najprije pročitao i zbog kojeg sam odmah pristao nastupiti ovdje. Naime, premda muškarac i žena kao mladi ljudi različito sanjaju i maštaju o budućnosti, završetak knjige, kao prava kulminacija životne drame i svih ljudskih težnji, pokazuje sretnu mladu ženu u idealnom obiteljskom ozračju...’ (METRO) 

10.07.2008. 18:28:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  15.07.2008. 12:41
  Jedno je sigurno : VEĆINA žena je u potrazi za ljubavlju i kada je samo seks(sa muške strane) u pitanju.
  Da li je ključna razlika podržavanja Nives u odnosu na Severinu u tome što je jedna "oplodila" svoju seksualnu aktivnost?
  Ali . ni za Seve nije kasno donijeti novi život na svijet. Kada bude spremna. Cura je odgovorna i biti će idealna mama.
Novi komentar
nužno
nužno