« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TAJNA USPJEHA

Zašto je Beyonce tako uspješna?

Za razliku od brojnih instant zvijezda Beyonce svoj talent i kvalitete na glazbenoj sceni dokazuje godinama

(Getty Images)
Više o

Beyoncé Knowles

,

Jay-Z

Beyonce Knowles apsolutna je pobjednica 52. dodjele Grammyja, najvažnije nagrade američke glazbene industrije. R&B zvijezda u ionako bogatu kolekciju dodala je Grammyje iz čak šest kategorija, što dosad uspjelo niti jednog pjevačici.

Nagrade u njenoj karijeri nisu nikakva rijetkos. Na pozornicu se kao pobjednica penjala na gotovo svim važnijim dodjelama, od MTV Awardsa i Brit Awardsa do World Music Awardsa. Postavlja se pitanje što Beyonce izdvaja iz konkurencije i što ju čini najuspješnijom pjevačicom današnjice, piše Bild.

Beyonce velik dio svog uspjeha duguje ocu koji je ujedno njen menadžer. U dobi od sedam godina počela je pjevati u crkvenom zboru, da bi tri godine kasnije ušla u grupu „Girls Tyme" koja se ubrzo razvila u "Destiny's Child", a sve pod dirigentskog palicom oca Matthewa Knowlesa.

Za razliku od brojnih instant zvijezda koje su slavu stekle preko noći pomoću raznih talent showova, Beyonce je na glazbenoj sceni prisutna godinama, neprestano dokazujući svoju kvalitetu. Osim što se dokazala vrhunskim glasom, ugled je stekla i pisanjem vlastitih pjesama čime je dala autentičnost onome što pjeva.

Među njenim mnogobrojnim talentima ističe se i izražena seksipilnost koju gotovo do savršenstva podupire elegantnim odjevnim kombinacijama. Također, oko sebe je uspjela okupiti vojsku koreografa i plesača koji svaki njen nastup pretvaraju u pravi spektakl.

Beyonce snagu crpi iz privatnog života - u braku je s jednim od najmoćnijih ljudi hip-hop scene, Jay-Zijem koji godišnje prema procjeni Forbesa zarađuje oko 25 milijuna dolara. Na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja posebno je istaknula suprugovu podršku: "Željela bih se zahvaliti obitelji, pogotovo suprugu - volim te!"

02.02.2010. 11:47:30
Novi komentar
nužno
nužno