« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Zaštitar Sokol Marića iscenirao otmicu i pobjegao s novcem?

Policija pretpostavlja da je nestali vozač kombija bio u dogovoru s nepoznatim pljačkašem

Kombi koji je vozio Goran Safić pronađen je samo kilometar dalje od mjesta napada
Kombi koji je vozio Goran Safić pronađen je samo kilometar dalje od mjesta napada (Saša Midžor Sučić/CROPIX)
Više o

sokol marić

,

goran safić

Ubrzo nakon jučerašnje otmice blindiranog kombija Sokol Marića koji je prevozio novac za bankomate u Novom Zagrebu, pojavila se sumnja da je riječ o lažiranoj otmici.

Kombi u kojem je bio djelatnik Sokol Marića Goran Safić (28), nakon što je nestao s parkirališta Meštrovićeva trga u Zapruđu, pronađen je samo kilometar dalje, uz savski  nasip na Sajmišnoj cesti. 

Prema izjavama očevidaca, nakon što su dvojica zaštitara izašla iz kombija kako bi napunili bankomat kod Zagrebačke banke, kombiju je prišao snažni, tamnoputi muškarac visok oko 180-190 centimetara u dobi oko 30 godina koji je Safiću zaprijetio pištoljem i ušao u kombi bez pretjeranog opreza.

Policiji je slučaj djelovao sumnjivo, pa je u službenom poslijepodnevnom priopćenju događaj okvalificirala kao tešku krađu, a ne kao otmicu ili razbojništvo i traga za obojicom odbjeglih muškaraca.

Ukradeni iznosPretpostavlja se da je u otetom kombiju bilo više od milijun kuna, a dio su novca pljačkaši ostavili.Iako se zasad još utvrđuje koliko je točno novca odneseno i nije objavljen točan iznos, pretpostavlja se da je u kombiju Sokol Marića bilo više od milijun kuna. S obzirom na to da su lopovi navodno dio novca ostavili u parkiranom kombiju, nagađa se da ih je u pretovaru vreća s novcem omeo netko od vozača ili ih je uhvatila panika.

Nakon pljačke, policija je pokrenula operativnu akciju zvanu Rampa tijekom koje su policajci s dugim cijevima na svim mostovima, najfrekventnijim prometnicama i izlazima iz grada kontrolirali sva sumnjiva vozila i vozače. Na svojim stranicama objavila je fotografiju odbjeglog Gorana  Safića i moli građane koji imaju bilo kakvih saznanja o njemu neka se jave u policiju.

Iz zaštitarske tvrtke Sokol Marić jučer nitko nije želio komentirati događaj.

Piše: JL
23.01.2008. 23:31:12
Novi komentar
nužno
nužno