« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MJESTO NESREĆE

Zasad nema vijesti o preživjelima u padu etiopskog zrakoplova

Dosad su spasilačke službe, vojska i policijska misija UN-a pronašli devet tijela, a potragu otežavaju teški vremenski uvjeti

(Ethiopian Airlines)
Više o

Libanon

,

pad zrakoplova

,

Ethiopian Airlines

,

preživjeli Libanon

,

spasilačke službe

,

Michel Sulejman

Spasilačke službe počele su izvlačiti prva tijela s mjesta nesreće etiopskog zrakoplova koji se s 90 putnika i članova posade u ponedjeljak rano ujutro srušio u Sredozemno more neposredno nakon polijetanja iz Bejruta, a zasad nema vijesti o eventualno preživjelima, javljaju agencije.

Boeing 737 "Ethiopian Airlinesa" s 83 putnika i sedam članova posade nestao je s radara pet minuta nakon polijetanja iz Bejruta prema Adis Abebi po olujnom nevremenu. Srušio se tri i pol kilometra od obalnog sela Nameha, odnosno nekih petnaestak kilometara južno od libanonskoga glavnog grada.

Spasilačke službe, vojska i policijska misija UN-a dosad su pronašli devet tijela. Posao im otežavaju teški vremenski uvjeti na moru. Libanonski mediji pišu da bi moglo biti preživjelih, ali to zasad nitko nije potvrdio.

Libanonski predsjednik Michel Sulejman izjavio je da zasad nema naznaka da se radi o terorističkom napadu.

U zrakoplovu su bila 54 libanonska državljana, 22 etiopska, te državljani Iraka, Sirije, Britanije, Rusije i Kanade. Na popisu putnika je i supruga francuskog veleposlanika u Libanonu.

Jedan dužnosnik iz bejrutske međunarodne zračne luke Rafika Haririja tvrdi da je u zrakoplov prije rušenja udario grom. Očevici iz sela Nameha kažu da su prvo čuli snažan prasak i zatim vidjeli kako zrakoplov pretvoren u vatrenu kuglu udara u površinu mora. (hina/metro-portal)

25.01.2010. 10:02:26
Novi komentar
nužno
nužno