« Hrvatska
objavljeno prije 5 mjeseci i 28 dana
PROJEKTI

Započeo projekt #EuropaKultura

Projekt tijekom ljeta pratite na Youtube kanalu, Facebook i Instagram stranici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj

#EuropaKultura
#EuropaKultura (Arhiva)
Više o

projekti

,

#EuropaKultura

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj predstavlja projekt #EuropaKultura, u kojem hrvatski umjetnici i umjetnice stvaraju i govore o svome stvaralaštvu, o tome kako su prilagodili svoj rad novonastalim okolnostima uzrokovanim pandemijom COVID-19 i u čemu pronalaze inspiraciju, te otkrivaju svoje daljnje planove.

Serija art razgovora premijerno će se prikazivati svake nedjelje u 20 sati na YouTube kanalu i Facebook stranici Ureda.

Prvi, ljetni ciklus razgovora započeo je 26.7. prikazivanjem intervjua s glazbenim duom Pocket Palma u inspirativnom ambijentu zagrebačkog Muzeja prekinutih veza, a publika će narednih tjedana saznati i kako razmišljaju i na čemu rade likovni umjetnik i grafiter Igor Taritaš, kazališna glumica Mia Melcher, filmski redatelj Nebojša Slijepčević, kantautorica Irena Žilić, likovni umjetnik Tomislav Ostrman, kazališni glumac Dado Ćosić, kazališni redatelj Lovro Krsnik, dizajnerica i ilustratorica Ana Kovačić, dramaturginja i kazališna redateljica Vedrana Klepica te akademiski kipar Mak Melcher.

Projekt je osmišljen s ciljem okupljanja umjetnika i kulturnih djelatnika iz različitih područja te poticanja rasprave o tome kako se na europskoj razini zajednički boriti s izazovima koje za kulturni sektor nameće suživot s pandemijom, uz slogan #StrongerTogetherEU. Pritom će se šira publika pobliže upoznati sa stvaralaštvom priznatih hrvatskih umjetnika i umjetnica i čuti njihov pogled na budućnost kroz univerzalnost jezika kulture koji ne poznaje granice.

Projekt tijekom ljeta pratite na Youtube kanalu, Facebook i Instagram stranici Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

28.07.2020. 18:59:00
Novi komentar
nužno
nužno