« Život
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Zaljubljenost ima rok trajanja

Svaka zaljubljenost ima rok trajanja, a glavni krivac su potrošeni kemijski spojevi u mozgu, glasi prilično neromantičan znanstveni zaključak

Zaljubljenost baš i ne traje tako dugo
Zaljubljenost baš i ne traje tako dugo (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

znakovi zaljubljenosti

Zaljubljenost je divan osjećaj kojeg bi svaka osoba trebala iskusiti barem jednom u životu kako bi znala što je to zapravo - ludilo, čisto ludilo ...

Zašto ludilo? Zato što znanstvenici tvrde da se radi upravo o ludilu, preciznije, stanju koje ima sve simptome opsesivno-kompulzivnog poremećaja - zaljubljena osoba postaje ovisna o drugoj osobi, pati od nesanice i nedostatka apetita i misli samo na osobu u koju je zaljubljena.

Osim toga, otkrili su da se u istu osobu možemo samo jednom zaljubiti, a osjećaji koji se mogu javiti poslije prekida veze s dotičnom osobom su  prolazni. Istraživači Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku kažu da svaka zaljubljenost ima rok trajanja.

Zaljubljenost je uzrokovana je aktivacijom kemijskih spojeva u mozgu, tako da i najjača ljubav nestane kada se rezerve tih kemikalija istroše, a mogu trajati najviše četiri godine. Ljubav se tada obično pretvara u emocionalnu ili seksualnu ovisnost.

Nije romantično, ali je istinito ....

01.04.2016. 20:01:02
Novi komentar
nužno
nužno