« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
građanima prekipjelo

Zaletio se "yugom" u ulaz Hrvatskog sabora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Hrvatski sabor

,

yugo 45

,

yugo sabor

,

Robert Kralj PTSP

,

Robert Kralj zaletio se u Sabor

U službeni ulaz Hrvatskog sabora, koji koriste samo zastupnici i visoki gosti, danas se oko 14 sati osobni automobilom "yugo 45" zaletio 34-godišnji vozač, pri čemu nitko nije ozlijeđene.

Za sada se ne zna zbog čega se 34-godišnjak automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka zaletio u ulaz u zgradu Sabora na Markovu trgu 7.

Vozača je policija privela, a razbijeni automobil, koji su pregledali i policijski pirotehničari sa psom, još je na trgu.

Saborski ulaz manje je oštećen, a u policiji kažu da vozač nije ozlijeđen. U tijeku je očevid.

Na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u 15.30 glasnogovornica Aleksandra Ljuba dala je samo nešto detaljniji opis nesreće i inicijale počinitelja. 

Crnim automobilom marke Zastava Yugo 45 se u pomoćna vrata sabornice se zabio 34-godišnji vozač R. K. Prema neslužbenim informacijama, R. K. je neko vrijeme kružio po Markovom trgu, potom je krenuo u zabranjenom smjeru, prošao pokraj zgrade Vlade gdje ga je pokušao zaustaviti portir, a zatim se uz urlike zabio u zgradu Sabora. Što je vikao, nije poznato.

Ljuba je navela i da je R. K. oprije poznat policiji zbog prijetnji, no ne zna se kome i zašto.

Tijekom popodneva doznalo se da se radio o razvojačenom branitelju Robertu Kralju, koji se na ovaj očajnički čin odlučio iz razloga što nikako ne može dobiti status vojnog invalida. Kralj se ove godine liječio od PTSP-a u psihijatrijskoj bolnici Vrapče, no samoinicijativno je napustio liječenje. 

Kralj je pokrenuo nekoliko postupaka protiv Republike Hrvatske, koje je povukao nakon savjeta u Ministarstvu branitelja, koje sada tvrdi da od njegove invalidnine neće biti ništa jer je zakasnio dvije godine s prijavom. (hina/metro-portal)

08.12.2008. 15:12:34
Novi komentar
nužno
nužno