« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BIJELI PORCULAN

Kupio zahodsku školjku Johna Lennona za 12,000 eura

Školjka je u katalogu za dražbu bila procijenjena na najviše 1.000 funti, a kupio ju je strani kupac na 33. konvenciji Beatlesa u Liverpoolu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - ilustracija)
Više o

Beatles

,

John Lennon

,

dražba

,

pozivi preko interneta

Zahodska školjka koja je pripadala Johnu Lennonu prodana je za 9.500 funti (11.600 eura) ili deset puta više od procijenjene vrijednosti na dražbi predmeta povezanih s Beatlesima u Liverpoolu, rekao je jedan od organizatora. Zahodsku školjku od bijelog porculana, ukrašenu motivima plavog neba i cvijeća glazbenik je koristio dok je živio u Tittenhurst Parku, u okrugu Berkshirea, na jugoistoku Engleske, između 1969. i 1972.

Školjka je u katalogu bila procijenjena na najviše 1.000 funti, a kupio ju je strani kupac na 33. konvenciji Beatlesa u Liverpoolu na zadovoljstvo Stephena Baileyja, organizatora prodaje i stručnjaka za Beatlese. John Lennon ju je ponudio Johnu Hancocku, zidaru koji je kod njega radio na adaptaciji. Glazbenik mu je predložio da zadrži školjku i upotrijebi ju kao teglu za cvijeće. Hancock je četrdeset godina školju čuvao u garaži, a kada je umro njegov ju je sin odlučio prodati. (hina/metro-portal)

29.08.2010. 10:44:00
Novi komentar
nužno
nužno