« Zagreb
objavljeno prije 16 godina

Zagrepčani složno uhvatili lopova

Nakon što je oteo torbu s novcem, nespretni lopov nije stigao daleko s plijenom.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

pljačka

Poslovni je čovjek izašao iz Kreditnog ureda u Petrićevoj ulici s torbom punom novca koju mu je oteo pljačkaš u trenirci obrijane glave. Nesretna žrtva počela je zvati upomoć, i za divno čudo solidarnost sugrađana spasila je novac.

Potjera je krenula iste sekunde, a pljačkaš je počeo bježati prilično bezglavo, pokušavajući pronaći prolaz kraj Name u Ilici, no kako ga nije našao, vratio se u Petrićevu. Tamo ga je već dočekao konobar koji mu je podmetnuo nogu i nakratko ga omeo. Jedna se gospođa digla iz kafića i zgrabila ga za vrat, no lopov ju je uspio otresti i krenuti dalje.

Koban je bio kišobran konobara iz Paparazza, koji ga je iz sve snage raspalio po nogama, polomivši kišobran. U trenu se stvorio i stasiti konobar iz Bulldoga koji je lopova zgrabio u hrvački zahvat i držao ga na podu. Ostali građani okružili su dvojac na asfaltu da spriječe pokušaj bijega.

Ono što je u ovoj priči najvažnije je činjenica da nitko od uključenih nije smatrao potrebnim isticati svoj doprinos, nego su jednostavno rekli da su napravili normalnu stvar i da bi tako trebalo reagirati na slične događaje.

Zagrepčanima je očito dojadilo svakodnevno se susretati s ubojstvima i premlaćivanjima zbog kojih naš grad sve više nalikuje na Tortugu, pa su kraj inertne policije i gradonačelnika Milana Bandića koji se ponaša kao da živi u Disneylandu odlučili uzeti stvar u svoje ruke.  Svaka čast!

25.07.2008. 00:57:05
Novi komentar
nužno
nužno