« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
PAZITE

Zagrebu se noćas sprema olujno nevrijeme

Prema prognozi, noćas prije spavanja obavezno pozatvarajte sve prozore i pazite što ostavljate na balkonima i u vrtovima

Zagreb bi trebao imati burnu noć
Zagreb bi trebao imati burnu noć (Shutterstock)
Više o

kiša

,

olujno nevrijeme

,

prognoza vremena

,

vrijeme danas

,

vrijeme Zagreb

,

prognoza Zagreb

Prognoza vremena za Zagreb i okolicu tijekom noći poslana je u obliku upozorenja gradskom Uredu za upravljanje u hitnim situacijama zbog prilično izvjesnog olujnog nevremena.

Tijekom noći očekuje se obilna kiša, od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a sredinom noći trebao bi iznenada zapuhati snažan vjetar, koji će početi olujnim udarima.

Stoga, prije spavanja obavezno provjerite jeste li dobro zatvorili sve prozore i vrata, a preporučili bismo vam i da sklonite sve stvari koje bi mogle biti oštećene tako snažnom kišom s balkona, lođa i iz vrtova.

DHMZ ovako vidi vrijeme noćas i ujutro:

Navečer i u noći sa zapada prema istoku i jugu sve rasprostranjenija jaka i obilna kiša pri čemu se do jutra u Istri očekuje do 20 milimetara oborine, u Hrvatskom Primorju, Gorskome kotaru, Lici te u sjevernoj Dalmaciji 50 do 90 mm, u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji 30 do 70 mm.

Sutra poslijepodne oborine će u većem dijelu zemlje oslabjeti, a jaka i obilna kiša očekuje se uglavnom samo još u južnoj Dalmaciji (uključujući Zagoru) te na južnom Jadranu.

Danas navečer na sjevernom Jadranu jako jugo i jugozapadnjak, pred jutro će na zapadno od Istre naglo zapuhati olujna tramontana, a zatim duž obale cijelog sjevernog Jadrana i vrlo jaka do olujna bura mjestimice s orkanskim udarima.

Sutra do kraja dana jaka bura s olujnim udarima proširit će se duž obale srednjeg Jadrana, vjerojatno do Makarske.

U sjeverozapadnoj Hrvatskoj u noći na četvrtak zapuhat će umjeren sjeverac koji će u početku imati i pokoji olujni udar.

12.09.2012. 12:18:00
Novi komentar
nužno
nužno