« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
"genijalni um"

Zagrebparking će izigrati Ustavni sud

Vrlo vjerojatno će ova "genijalna dosjetka" proći jer većina Zagrepčana smatra da se ne mogu s rogatim bosti - rijetko tko se trudi protestirati kao građani Pantovčaka

Više o

Zagrebparking

Ustavni je sud zabranio Zagrebparkingu naplatu drakonskih kazni za prekoračenje roka parkiranja od nekoliko minuta, ali iz laboratorija lukavoga Mate Kraljevića stiglo je rješenje nazvano "dnevna parkirna karta", koje čeka odobrenje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Da su u Zagrebparkingu kazne jednostavno odlučili drukčije nazvati, kako ih ne bi kačila presuda Ustavnog suda, svjedoče i cijene "dnevnih parkirnih karti", prema pisanju Večernjeg lista, one bi najvjerojatnije trebale iznositi 250 kuna za prvu naplatnu zonu, 150 kuna za drugu i 80 kuna za treću zonu.

Novi pravilnik o naplati parkiranja počet će se primjenjivati od 1. siječnja 2010. godine, a "dnevne parkirne karte" vozačima koji ne plate parkiranje ili prekorače dozvoljeno vrijeme će kontrolori Zagrebparkinga ostavljati na vjetrobranskom staklu, baš kao i kazne. Rok plaćanja "dnevne parkirne karte" će biti također osam dana.

11.12.2009. 09:01:28
Novi komentar
nužno
nužno