« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
DHMZ:

Zagrebački srpanj do sada je 133 posto kišovitiji od prosjeka

Neuobičajeno 'ljetno' vrijeme u sjeverozapadnoj Hrvatskoj prema prognozama bi se trebalo popraviti od idućeg tjedna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

kiša

,

DHMZ

,

Državni hidrometeorološki zavod

,

padaline

Državni hidrometeorološki zavod danas je izvjestio kako je prvi tjedan srpnja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj bio u prosjeku 'namočen' sa sto posto više kiše nego je uobičajeno, a najveće količine oborina zabilježene su na zagrebačkom području gdje je bilo čak 133 posto više oborina.

Velika količina oborina u srpnju zabilježena je ponajprije u kopnenom području i to u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a zatim u Slavoniji i u unutrašnjosti Dalmacije, dok je uz obalu i na otocima kišilo uglavnom u granicama prosjeka.

U lipnju, koji je inače najkišovitiji mjesec u sjeverozapadnim krajevima, više je oborina bilo u Dalmaciji nego u unutrašnjosti. Prošloga je mjeseca u kopnenom području nakon 20-ak sušnih dana nastupilo kišno razdoblje, ali je u prosjeku količina oborina bila ipak niža od lipanjskog prosjeka.

Dežurna sinoptičarka Ankica Stojanović izjavila je kako je ovako kišovit početak srpnja daleko od uobičajenih vremenskih prilika za ovaj dio godine. Iz DHMZ-a su najavili kako bi sunčano, toplo i stabilno vrijeme trebalo nastupiti jačanjem utjecaja anticiklone sljedećeg tjedna.

Izvor: Hina

08.07.2009. 16:33:10
Novi komentar
nužno
nužno