« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
OBAVIJEST RODITELJIMA

Zagreb: U vrtićima je 850 mjesta više nego lani

Zahtjevi, odnosno prijave za upis djece u zagrebačke vrtiće zaprimat će se od 3. svibnja do 14. svibnja, a 15. lipnja znat će se koja su djeca primljena u vrtiće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec/CROPIX)
Više o

vrtić

,

dječji vrtići

,

udruga Dlan

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić rekao je danas da je plan za pedagošku godinu 2010./2011. upisati 7000 djece u vrtiće i jaslice, što je za 850 mjesta više nego prošle godine, te istaknuo kako se očekuje znatno smanjenje broja neupisane djece.

Lovrić je na konferenciji za novinare naglasio da su to postigli povećanjem vrtićkog i jasličkog smještaja i da će tako nastaviti. "Vjerujemo da ćemo 2011. ukloniti nedostatak prostora u predškolskim ustanovama grada Zagreba", ustvrdio je. Za pedagošku godinu 2010./2011. najavio je sedam novih vrtića te uređenje i dogradnju triju.

Lovrić je također najavio izradu novih uvjeta za smještaj u gradske vrtiće za pedagošku godinu 2011./2012., te poručio da će se upis za iduću pedagošku godinu obavljati po sadašnjim uvjetima.

Zahtjevi, odnosno prijave za upis djece u zagrebačke vrtiće zaprimat će se od 3. svibnja do 14. svibnja, a 15. lipnja znat će se koja su djeca primljena u vrtiće.

U Zagrebu je trenutačno 60 predškolskih ustanova kojima je osnivač grad, koje rade na 200 lokacija, a u 1310 odgojnih skupina redovitog programa upisano je 29.979 djece. U Zagrebu je također 45 vjerskih i privatnih predškolskih ustanova koje sufinancira grad te je na 52 lokacije u 130 odgojnih skupina upisano 2954 djece.

Pročelnik Lovrić je istaknuo kako je u programima predškolskog odgoja obuhvaćeno 96 posto ukupna broja djece u dobi od navršene jedne godine do polaska u školu, a za djecu u godini prije polaska u školu obuhvat je stopostotan. Rekao je da je problem onih četiri posto, odnosno 1539 djece koju nisu uspjeli upisati u prošloj pedagoškoj godini.

Cijena petodnevna cjelodnevna programa za djecu s prebivalištem u Zagrebu za gradske jaslice iznosi 200 kuna, a za vrtiće 400 kuna. Pravo na olakšice u plaćanju redovitog programa utvrđuju predškolske ustanove na temelju dokumentacije koju dostavljaju roditelji, a ostvaruju se na osnovi broja djece u obitelji, samohranosti, invalidnosti kao posljedice sudjelovanja u Domovinskom ratu i prava obitelji na novčanu pomoć u sustavu socijalne skrbi.

Prijave za upis djece u zagrebačke vrtiće zaprimat će se od 3. svibnja do 14. svibnja, a 15. lipnja znat će se koja su djeca primljena u vrtiće.

Za 845 djece program je besplatan. Predškolski program za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu također je besplatan. Zamjenica pročelnika Biserka Bucković najavila je tradicionalnu priredbu "Dani dječjih vrtića Grada Zagreba" koja će se 14. put održati od 9. do 23. svibnja. (hina/metro-portal)

30.04.2010. 18:24:00
Novi komentar
nužno
nužno