« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
zima u zagrebu

Zagreb preselio na Cmrok

Najpopularnije zagrebačko sanjkalište prepuno velikih i malih ljubitelja zimskih radosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zlatko Kunović/Metro portal)
Više o

Zagreb

,

sanjkanje Cmrok

,

zimske radosti

,

Zagreb sanjkanje

Cmrok je oduvijek Zagrepčanima služio za idiličan ugođaj, bilo to kao idealno šetalište za zaljubljene parove ili kao mjesto za zimske radosti. I Janica i Ivica su, kao uostalom i tisuće drugih, prve snježne radosti osjetili upravo tamo.

Ideja da Cmrok treba zasniježiti po ovih hladnoćama je hvale vrijedna, no trebalo je to napraviti na početku zimskih praznika. Ovako, priroda se sama narugala i pričekala da sniježni topovi sa Sljemena završe svoj posao da bi onda i sama poslala petnaestak centimetara svježeg snijega.

No, sve to nije zasmetalo tisuće Zagrepčana da vikend provedu na snijegu, veselo se spuštajući u poznatu udolinu. Livada je, po običaju, u samoj sredini već puna blata i leda, tako da je završetak spusta prilično zahtjevan.

Gužva koja se stvorila danas napregnula je kapacitete Cmroka do krajnjih granica, jer nedostatak parkinga i očišćenih kolnika stvorio je uobičajen kaos, ali djeca su ipak došla na svoje. 

Krafne i sendviči, čajevi za velike i male, kuhano vino i slične potrepštine virile su iz gotovo svake torbe na ramenima roditelja, a mokra i vesela dječica radila su snjegoviće. Naravno, kao i uvijek ima više nego dovoljna količina odraslih koji su probudili dijete u sebi i luduju po stazama, obično ugrijani nekom od termosica ponesenih sa sobom.

Nadajmo se da topovi neće tek tako otići, jer najavljeni novi val hladnoće sjajna je prilika za popravljanje spustova koji bi još par vikenda mogli razveseljavati najmlađe. (metro-portal)

18.01.2009. 15:19:17
Novi komentar
nužno
nužno