« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
solidarnost na djelu

Zagreb pomaže u obnovi grada heroja

Prvi čovjek glavnog grada Hrvatske prihvatio poziv na uključenje u akciju "Solidarnost za Vukovar"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Hrvatski navijači Vukovaru

,

Vukovar film festival

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i njegov vukovarski kolega Željko Sabo večeras su pred otvaranje 3. Vukovar film festivala na zajedničkoj konferenciji za novinare potvrdili da će se Grad Zagreb odazvati na akciju Solidarnost za Vukovar, u sklopu koje su hrvatski gradovi pozvani da pomognu obnovi i razvoju Vukovara.

Milan Bandić je tom prigodom darovao dva rabljena autobusa Gradu Vukovaru, uz obećanje da će se o eventualnim kvarovima brinuti Grad Zagreb.

Zagrebački Crveni križ darovao je je stotini vukovarskih mališana sedam dana zimskog boravka u Domu na Sljemenu, a zagrebački Zavod za javno zdravstvo je donirao Gradu Vukovaru uređaj za monitoring peludi.

Bandić je najavio da će Grad Zagreb obnoviti kolnik i pločnike u oko 600 metara dugoj Bosanskoj ulici.

Zagrebački gradonačelnik je najavio konferenciju za novinare u četvrtak prije podne, na kojoj će detaljnije izvijestiti javnost o tome kojim kategorijama stanovništva i kojem broju učenika će Grad Zagreb darovati besplatne udžbenike za ovu školsku godinu.

"Mi bismo svima osigurali besplatne udžbenike, kako smo činili četiri godine, a zatim je vlada dvije godine preuzela taj posao i sada ga prekinula. Jednostavno nije bilo vremena ni tehničkih mogućnosti da u proračunu osiguramo sredstva za nabavku udžbenika svim zagrebačkim učenicima", rekao je danas u Vukovaru Bandić.

Izvor: Hina

26.08.2009. 20:26:55
Novi komentar
nužno
nužno