« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Zagreb i u listopadu pun turista

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Suvar, CROPIX)
Više o

turisti

,

turisti u Zagrebu

Zagreb u listopadu bilježi nešto manji broj turističkih dolazaka, jedan posto manje nego u istom mjesecu lani, ali je broj noćenja jedan posto veći, dok podaci za deset mjeseci pokazuju rast u dolascima za šest, a noćenjima za četiri posto.

Zagreb je u listopadu, prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, posjetilo 58.716 turista koji su ostvarili 108.879 noćenja, što u odnosu na listopad 2007. jedan posto manje dolazaka, a jedan posto više noćenja.

Glavninu turističkih dolazaka u listopadu se odnosila na strane turiste i njih je bilo 42.587, a ostvarili su 78.694 noćenja što je dva posto više noćenja nego u listopadu prošle godine.

Prema podacima Turističke zajednice, najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a i Japana. Nijemci su prvi i po broju ostvarenih noćenja, a slijede Amerikanci i Srbi.

U razdoblju od siječnja do listopada Zagreb je posjetilo 557.653 turista, ili šest posto više nego u istom razdoblju lani, a ostvarenih 989.264 noćenja porast je za četiri posto. Među stranim gostima najviše ih je bilo iz Njemačke, SAD-a, Japana, Italije te Francuske.

Iz Turistička zajednica grada Zagreba ističu kako su zadovoljni ovogodišnjim trendovima te očekuje pozitivne rezultate i u predstojećem razdoblju. (hina/metro-portal)

12.11.2008. 09:23:40
Novi komentar
nužno
nužno