« Clubbing
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
DUBSTEP

Zagreb Dubstep Gathering u Medici

Dubstep Gathering okupit će ponajbolje zagrebačke DJ-e na tri floora zagrebačke Medike uz isključivo dubstep program

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Medika)
Više o

Zagreb

,

medika

,

Lar plur lar

,

Ratko Vojtek

,

Aleksandar Štulhofer

,

simulacija potresa

,

klimatske promene

,

IntoNow

,

Bab al Azizi

,

Saif al Gadafi

,

zapadna Slavonija

Trip to Zion predstavlja prvi veliki Zagreb Dubstep Gathering koji će se održati 9. srpnjaAKC Medici, gdje će se na tri floora okupiti jedni od najboljih zagrebačkih DJ-a koji će prezentirati svoje isključivo dubstep selekcije.

Osvojite 2x1 ulaznicu za Zagreb Dubstep Gathering na Metro portalu!

Dubstep se počeo razvijati u Londonu i Bristolu davne 2000. godine kao logični nastavak 2-step i grime produkcije, no kao potpuno zasebni stil izdvojio se 2002. godine kada se i počinje koristiti sam termin dubstep i od kada njegova prisutnost rapidno raste unutar britanske underground scene. Vrlo brzo dubstep prelazi UK granice i počinje se širiti na globalnoj razini, te je danas jedan od najpopularnijih novih stilova elektronske produkcije u svijetu, pri čemu je uglavnom uspio zadržati sve odlike underground scene.

Veliki broj producenata koji na različite načine kombiniraju brojne elemente koji su se infiltrirali u dubstep (reggae, dub, trance, grime/hip-hop, breaks, d'n'b, electro, house...) pruža ovom žanru izuzetnu raznolikost kao i garanciju za izbjegavanje bilo kakve monotonije i šablonske produkcije.

Na zagrebačkom DubstepGatheringu očekuju vas brojni renomirani DJ-i:

JUICE ( 2N / bassinveders! )
www.myspace.com/juicezg
Juice je možda najpoznatiji kao suosnivač jedne od najuspješnijih i najdugovječnijih domaćih d&b večeri - bassinvaders! Nakon sedam godina i završetka njihovog djelovanja okreće se novijim klupskim trendovima. Pokreće program 2N kako bi popravio stupanj njihove zastupljenosti na zagrebačkoj sceni i ugostio neke od trenutno najzanimljivih i najaktualnijih DJ-a i izvođača.

ZMAYO ( Pistolero )
www.myspace.com/zmayo_dj

pistolerobreaks.org

Nakon, nekoliko odsviranih underground partija, zajedno sa Kirgom 2005. pokreću u Močvari  klupski breakbeat projekt Pistolero, koji bez prekida traje i danas Kao DJ je nastupao na gotovo svim klupskim večerima u Zagrebu te širom Hrvatske i u inozemstvu.

ODIUM ( Protokol / bassinveders! )
www.myspace.com/naughtysubsystem
Sigurno među vama ima onih koji su posebno voljeli tvrđi i mračniji dnb, baš kakvog je na našim partijima redovito isporučivao Odium. Nakon razlaza Bass Invadersa!, Odium se posvetio, između ostalog, technu, točnije deepprogressive minimal varijantama, a od nedavno je i član death metal/industrial banda Mass Hypnosis.  

BASTA ( cfsn / Protokol )
www.myspace.com/basta161
Basta je svoju DJ karijeru počeo graditi 2004. godine, gdje je u zagrebačkom klubu Kset kao jedan od osnivača Jabba Crewa počeo puštati na početcima večeri uglavnom dancehall i breakbeat ritmove, gdje također radi kao VJ. Trenutno njegovi setovi variraju od funka, breakbeata i dancehalla, do dubstepa, electra i drum and bassa.

LAR PLUR LAR 
www.myspace.com/larplurlar
Lar Plur Lar je projekt koji čine tri selektora (RElF, RasEast, Ras Sale I), te MC svima poznatog imena MC M.I.S.T..Svoju misiju započeli su 2007. godine kada su počeli prvi nastupi u klubovima kao što su Tabu, Melin, Funk, Cica. Pokrenuli su Wadada Station glazbenu reggae emisiju na Radiju SC koja traje i današnjih dana.

JAHKOZZA
www.myspace.com/jahkozza
Jahkozza je svoju karijeru počeo kao član Jahstice sound systema gdje je puštao uglavnom roots i steppas dub, a s kojima je nastupio na skoro svakoj važnijoj hrvatskoj reggae zabavi u sezoni 2006/2007, te na brojnim festivalima. Ubrzo nakon izlaska iz Jahstice soundsystema, Jahkozza se etablira kao samostalni selektor i organizator šireći svoj spektar interesa na cijelokupnu reggae glazbu i crnačku glazbu uopće. 

ROBERT RADAMANT
www.myspace.com/robertradamantsco
Robert Radamant je DJ, producent i promotor elektronske glazbe i evenata. Nastupao skoro po cijeloj Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Austriji.

Na tri floora dubstepa očekuju vas još brojni drugi DJ iz Trip to Zion ekipe.
www.myspace.com/triptozion

Podrška:

AKC Medika
www.pierottijeva11.org

Reggae.hr

www.reggae.hr

PISTOLERO
pistolerobreaks.org
http://www.myspace.com/pistolerobreaks

LAR PLUR LAR
www.myspace.com/larplurlar 

Zion Radio, ponedjeljkom 16- 17 sati na 100, 5 MHz, Radio Student
www.radiostudent.fpzg.hr

Cijena ulaza: 20 kuna prije ponoći/ 30 kuna nakon

06.07.2010. 10:42:10
Novi komentar
nužno
nužno