« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
BILO KUDA PARKING SVUDA

Zagreb dobiva preko 5 tisuća novih parkirnih mjesta

Prva zona raste za 250 posto, druga za 11 posto, treća se smanjuje za 15 posto, a sve skupa se zove – antirecesijska mjera

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

Zagrebački holding

,

Zagrebparking

,

parkirališna mjesta

,

Mate Kraljević

,

antirecesijske mjere

,

zagreb-info

,

Marijan Ključarić

Zagreb od 3. kolovoza dobiva čak 5.264 nova parking mjesta na kojima će naplaćivanje započeti 1. listopada. Izmjena postojećih i stvaranje novih naplatnih zona Zagrebparking, odnosno njegov direktor Mate Kraljević, te Marijan Ključarić iz Ureda za izgradnju grada, nazvali su 'antirecesijskim mjerama' koje su u dogovoru s predsjednicima gradskih četvrti, a prema njihovim izjavama - donesene isključivo uz molbu građana i to tek nakon jednogodišnjeg proučavanja.

Parkirna antirecesija u prijevodu znači da će najskupljih parkirališnih mjesta tj. 1. ili crvene zone, biti čak 250 posto više nego ih ima sada, 2. tj. žuta zona raste za 11 posto, a broj najjeftinijih mjesta u 3. tj. zelenoj zoni smanjit će se za 15 posto. Drugim riječima, čak 115 zagrebačkih ulica prelazi u višu zonu naplate parkiranja.

Nova područja u domeni vozačima omiljene podružnice zagrebačkog Holdinga tako će postati sjeverni dio Trešnjevke, Podsused, Trnje, Vrbik, Donji Grad, Medveščak, Maksimir, Kvaternikov trg, a djelomično i drugi kvartovi. Iz Zagrebparkinga poručuju stanarima da će o dolasku i promjenama 'šarenih tabli' u svojim ulicama biti pravovremeno obaviješteni.

Marijan Ključarić u 'zelenoj' maniri je izjavio kako se ovom 'antirecesijskom mjerom' uvodi red na prometnice i potiče uporaba javnog gradskog prijevoza dok je Mate Kraljević rekao kako Zagrebparking proširenjem svojih nadzornih zona ne planira povećavati svoj, odnosno gradski profit, jer je ta holdingova podružnica "uvijek u plusu". A koliki će točno biti neminovni plus od ovog proširenja nisu znali odgovoriti niti iz Grada niti iz Zagrebparkinga jer istraživanja i predviđanja o tome nisu radili zato što im, kako kažu - ta stavka nije važna.

28.07.2009. 16:02:22
Novi komentar
nužno
nužno