« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

Zagreb CO ‘razoružao’ Portland

Croatia osiguranje u 1. kolu drugoga kruga Lige prvaka pobijedilo Portland 29-23

Fotografija vijesti
Više o

CO Zagreb

Rukometaši Croatia osiguranja startali su u drugom krugu Lige prvaka na najbolji mogući način. Pobjeda Zagreba nad Portland San Antonijom svakako ne spada u rubriku iznenađenja, ali način na koji je hrvatski prvak došao do bodova svakakoiznenađuje. Balić i društvo u prepunoj Ledenoj dvorani nisu dobili šansu za pobjedu, CO Zagreb je kontrolirao rezultat od prve do posljednje minute i sjajnom igrom razgalio publiku. Bila je to predstava kakva dugo nije viđena u Domu sportova i svakako sjajna najava za nastavak natjecanja u Ligi prvaka.

‘Zagrebaši’ su razliku napravili već na samom početku, a ključ je bio u obrani 3-2-1. Golobradi Zagrebovi mladići (Bičanić, Duvnjak, Valčić) nisu se ni najmaje preplašili skupih zvijezda iz Španjolske i odmah su krenuli u pohod stvaranja razlike. Španjolska obrana 6-0 bila je lagana zadaća za njih i već nakon desetak minuta Zagreb se odvojio na četiri razlike.

U početku je u glavnoj roli bio Josip Valčić. Kada je on stao, krenuo je Bičanić pa Vukić, onda Duvnjak... Naravno, pridružili su im se Vori i Lazarov, a hrvatski su prvaci brzom i pokretljivom igrom držali goste u šahu.

StrijelciLedena dvorana Doma sportova; Gledatelja: 8000; suci: Baum i Goralczyk (oba iz Poljske)
ZAGREB: Koloper 1, Duvnjak 3, Lazarov 7 (2/2), Špoljarić, Vori 2, Džomba, Valčić 3, Kopljar, Horvat 2, Vukić 5, Bičanić 6, Šola (8), Jerković (3)
PORTLAND: Carvajal 1, Vugrinec 2, Dominiković, Ruesga 6, Hernandez 3, Kjelling 2 (0/1), Ortigosa 4, Malmagro (0/1), Perez, Jorgensen, Nikolić 2, Balić 3, Svensson (6), Matošević (1)

Mali problemi pojavili su se pred kraj poluvremena kada je Portland došao na gol zaostatka, ali je onda odličan potez napravio i Lino Červar pozvavši ‘time-out’ i razbivši ritam gostiju. Zagreb je ‘skupio glave’ i do poluvremena vratio razliku na tri gola.

Kada je napad stao, veliku ulogu na domaćem golu odigrao je i Vlado Šola, dok s druge strane legendarni Svensson i nije baš bio u formi (samo šest obrana).

U drugom dijelu Zagreb nije popustio. Červar je promijenio obranu na 6-0, što je bio pun pogodak.

U napadu je pak većinu odgovornosti preuzeo Kiro Lazarov, priključio mu se i Domagoj Duvnjak, a sve skupa pokazalo se dovoljnim za odlazak do maksimalnih 20-15 u 43., a nešto kasnije i još impresivnijih 23-17 nešto više od deset minuta do kraja. Kada je Zagreb otišao na tako veliku razliku, povratka za Balića i društvo nije bilo. U svakom slučaju, bila je to partija za pamćenje. Sada samo takva izdanja treba ponavljati...

Piše: VM
10.02.2008. 23:54:24
Novi komentar
nužno
nužno