« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PRODAJA NEKRETNINA

Zagorec unovčio vilu u Beču

Jedna austrijska tvrtka koja se bavi nekretninama kupila je bečku vilu Vladimira Zagorca za 1,15 milijuna eura

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Vladimir Zagorec

Vladimir Zagorec prodao je za 1,15 millijuna eura svoju bečku vilu koja se nalazi u ulici Doeblinger Cobenzl, na broju 70., prenosi Hina. Po riječima Nikolausa Vavroskog, odvjetnika Zagorčeve tvrtke, kuću je kupila jedna "austrijska tvrtka koja se bavi nekretninama". Prema navodima "profila", novi vlasnik još nije upisan u zemljišne knjige. Kupnju te nekretnine Zagorec je dijelom financirao preko Hypo Group Alpe-Adria, a sada je podmireno 800.000 eura otvorenog potraživanja banci za taj kredit, navodi profil.

Prema austrijskoj novinskoj agenciji, Zagorec traži kupce i za svoje druge nekretnine u Beču, među ostalima i nekadašnji poštanski ured na Trgu Burze. Sve te nekretnine Zagorec je kupio uz pomoć kredita Hypo-banke, navodi APA.

Državno tužiteljstvo u Klagenfurtu Zagorca tereti u procesu Hypo, a on te navode odbija.

Zagorec je, podsjeća APA, u ožujku 2009. osuđen na sedam godina zatvora u Hrvatskoj, a njegova austrijska odvjetnica Elisabetz Rech smatra da on nevin leži u zatvoru.

Zagorcu se u Hrvatskoj sudilo i zbog navodnog otuđenja dragog kamenja vrijednog pet mijuna dolara, koje je navodno otuđio 2000. godine kada je radio u Ministarstvu obrane. Prema presudi, Zagorec mora državi platiti pet milijuna dolara i podmiriti troškove postupka. Zagorec je uhićen u Beču gdje je živio od 2000. godine, a nakon uhićenja izručen je Hrvatskoj.

17.01.2011. 11:30:00
Novi komentar
nužno
nužno