« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ŽALBA

Zagorec ponovno nije iznio obranu o Šporerovoj vikendici

Novo ročište o slučaju Šporerove vikendice sutkinja Rajka Tomerlin Almer zbog toga je zakazala za 21. prosinca

Vladimir Zagorec
Vladimir Zagorec (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

Šporerova vikendica

,

Vladimir Zagorec

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec ni danas nije iznosio svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.

Obrana je, naime, tražila da se iz spisa izdvoji dio dokumenata Ministarstva obrane nastalih nakon 1997. kada su se dogodile navodne nepravilnosti koje se optuženima stavljaju na teret.

No, kako sudsko vijeće nije udovoljilo zahtjevu obrane odvjetnici su najavili žalbu Vrhovnom sudu. Novo ročište sutkinja Rajka Tomerlin Almer zbog toga je zakazala za 21. prosinca. Ako Vrhovni sud do tada 'odgovori' na žalbu optuženici bi trebali početi iznositi svoje obrane, što je bilo predviđeno za današnje ročište.

Budući je od zadnje rasprave u ovom slučaju prošlo više od dva mjeseca suđenje je danas formalno krenulo iznova, a optuženici su se ponovno izjasnili da se ne osjećaju krivima.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Tužiteljstvo tvrdi da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA.

Nakon Zagorca i Šporera obranu bi u drugoj polovici prosinca ili početkom iduće godine trebali iznijeti i ostali optuženici - umirovljeni general Matko Kakarigi, njegov bivši pomoćnik u Upravi za graditeljstvo MORH-a Juraj Vojković te bivši pomoćnik direktora splitskog ACI-ja Leo Kuret. I oni su ranije kazali da se ne osjećaju krivima.

Istraga o obnovi Šporerove vikendice u Novigradu blizu Zadra pokrenuta je prije deset godina, a mediji su tada nagađali da je Šporer tako 'nagrađen' jer je 1997. kao vijećnik tada oporbenoga HSS-a 'digao ruku' za HDZ i osigurao mu većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.(hina/metro-portal)

11.11.2010. 13:34:50
Novi komentar
nužno
nužno