« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Zagorca ucjenjuju isti ljudi koji su mu oteli sina

Navodno se za dokaze koji bi Zagorca oslobodili krivnje za dragulje, traži tri milijuna eura.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Serdat, CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

ucjena

,

Zvonimir Hodak

,

Hrvoje Petrač

,

afera dragulji

,

Ivan Mateković

Policija danas nije željela komentirati tvrdnje odvjetnika Zvonimira Hodaka da njegovog klijenta Vladimira Zagorca ucjenjuje "ista ekipa" koja mu je prije nekoliko godina otela sina, a ovoga puta traže tri milijuna eura kako bi sudu predali dokaze da Zagorec nema veze s draguljima, zbog kojih mu se sudi na zagrebačkom Županijskom sudu.

"To ne možemo komentirati, budući da se radi o osobi lišenoj slobode", kazao je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec, a isti odgovor dala je i glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Hodak tvrdi da je o svemu obavijestio policiju i suca Sinišu Plešea koji vodi postupak protiv Zagorca zbog optužbe da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. odnio torbu s draguljima.

Hodak je, nakon današnje sudske rasprave, rekao da iza ucjene stoji "ista ekipa" koja je 2004. organizirala otmicu Zagorčeva sina. Ta je "ekipa" za tri milijuna eura navodno spremna sudu pružiti dokaze da Zagorec dragulje nikada nije vidio ili znao za njih. U suprotnom će, tvrdi Hodak, svjedočiti da im je Zagorec dao dragulje i tražio da ih prodaju.

Zbog organiziranja otmice tada maloljetnog Tomislava Zagorca šestogodišnju zatvorsku kaznu izdržava zagrebački poduzetnik Hrvoje Petrač, dok je glavni izvršitelj Ivan Mateković osuđen na sedam godina.

Zbog otmice su još osuđeni i Petračev sin Novica, koji je na uvjetnu slobodu pušten u travnju 2007. godine, Siniša Ježovita, Stevo Smrček, Marinko Gošuljević i Libero Mateković. (hina/metro-portal)

23.02.2009. 23:13:06
Novi komentar
nužno
nužno