« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
GOVOR MRŽNJE?

Zadarska policija privela načelnika općine Škabrnja

"Verbalne prijetnje i uvrede upućene na jučerašnjem prosvjedu okarakterizirane su kao remećenje javnog reda i mira", rekao je glasnogovornik PU zadarske

Fotografija vijesti
Više o

rasizam

,

Romi

,

Škabrnja

,

Luka Škara

Zbog verbalnih prijetnji upućenih romskoj obitelji policija je danas privela 63-godišnjeg Luku Škaru, načelnika općine Škabrnja, prenosi Hina.

"Verbalne prijetnje i uvrede upućene na jučerašnjem prosvjedu okarakterizirane su kao remećenje javnog reda i mira", rekao je glasnogovornik Policijske uprave zadarske Elis Žodan, dodavši kako je nakon obavijesnoga razgovora načelnik Škara priveden Prekršajnom sudu u Zadru.

Zajedno s njim prekršajnu prijavu dobio je još jedan 46-godišnji mještanin Škabrnje.

"Prijavio me Ante Đanija za verbalni napad i poticanje ljudi na napad. Sud mi je odredio zabranu približavanja obitelji Đanija na 100 metara", rekao je načelnik Škara i dodao da ne može vjerovati da mu se sve ovo događa. "Jučer na prosvjedu uopće se nisam ni približavao Anti Đaniji, niti sam s njim razgovarao, a moje Škabrnjane čak sam i smirivao", rekao je načelnik.

Osim prekršajne prijave načelniku Škari, zadarska policija podnijela je posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Nakon jučerašnjega prosvjeda mještana Škabrnje romska obitelj Đanija u strahu za svoju sigurnost odselila se iz Škabrnje.

04.05.2012. 20:16:00
Novi komentar
nužno
nužno