« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ALO, BANDIĆU?!

Zabranjen rad odlagalištima u Zagrebu i Koprivnici

Ministarstvo zaštite okoliša izdalo je dva nova rješenja o zabrani rada odlagalištima otpada u Hrvatskoj, i to za Zagreb i Koprivnicu

Smeće je problem svima osim Bandiću
Smeće je problem svima osim Bandiću (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Jakuševac

,

odlagalište otpada

,

zabrana rada

Gostujući u Dnevniku Nove TV ministar Zmajlović je rekao kako je njegovo ministarstvo danas izdalo rješenje o zabrani rada tvrtke koja upravlja zagrebačkim odlagalištem Jakuševec.

Upitan znači li to da će Zagrepčani od 15. listopada biti 'zatrpani smećem', ministar je odgovorio kako se građani ne moraju ničega bojati, jer se rješenje o zabrani rada prvenstveno odnosi na one koji upravljaju odlagalištima otpada.

'Otišlo je rješenje koje se tiče grada Zagreba, odnosno tvrtke koja upravlja odlagalištem Jakuševac. To se prvenstveno odnosi na one kategorije otpada koje dolaze iz pojedinih djelatnosti, dakle na sve osim miješanog komunalnog otpada', poručio je.

To se, ustvrdio je Zmajlović, posebice odnosi na medicinski otpad koji trebaju zbrinjavati za to ovlaštene tvrtke na zakonom propisani način, koji je ujedno i ekološki prihvatljiviji.

Istaknuo je kako su za komunalni otpad odgovorni i gradovi te općine, koji moraju osigurati odvoz komunalnog otpada. Oni su, dodao je, odgovorni i pronaći rješenja gdje će odlagati komunalni otpad - u obližnjim odlagalištima koja imaju dozvole, ili pronaći privremeno rješenje dok odlagališta kojima je zabranjen rad ne budu radila u skladu sa zakonom i načinom na koji treba odlagati komunalni otpad.

'Ne smije se ni u jednom trenutku dozvoliti da zdravlje građana bude ugroženo zbog neodvoženja otpada', naglasio je Zmajlović.

A Milan Bandić za to vrijeme gradi fontane ...

10.10.2013. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno