« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MEDEVDEV:

Za modernizaciju Rusije treba primjeniti iskustva iz Silicijske doline

Rusko-američki odnosi su zatoplili nakon potpisivanja najnovijeg ugovora o nuklearnom razoružanju

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Obama

,

Silicijska dolina

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ocijenio je u utorak, uoči polaska u trodnevni posjet Sjedinjenim Državama, da Rusija treba primijeniti iskustvo Silicijske doline kako bi se modernizirala. Za predsjednika Medvedeva inovacija je na vrhu prioriteta u Rusiji, pa je u Skolkovu, pokraj Moskve pokrenuo gradnju "inovacijskog grada", što je ruski odgovor na Silicijsku dolinu.

Predsjednik Medvedev će tijekom posjeta SAD-u posjetiti Silicijsku dolinu i urede tvrtki Twitter, Cisco, Apple i Yandex. Trebao bi se sastati i s upravom Sveučilišta Stanford, kako navodi njegov diplomatski savjetnik Sergej Prihodko. U četvrtak će Medvedev u Washingtonu razgovarati s američkim kolegom Barackom Obamom i s čelnicima Predstavničkog doma i Senata.

>> Kremlj izabrao mjesto ruske "silicijske doline"

"Ratifikacija ugovora o nuklearnom razoružanju START, problem proturaketnog štita te stanje u Iranu, Kirgistanu, Afganistanu i Sjevernoj Koreji bit će na dnevnom redu susreta", rekao je Prihodko. Rusko-američke veze su u fazi zatopljenja, pošto su 8. travnja predsjednici Medvedev i Obama potpisali novi ugovor o razoružanju START koji konkretizira obveze dviju zemalja glede znatnog smanjenja njihova strateškog nuklearnog arsenala. (hina/metro-portal)

22.06.2010. 19:13:00
Novi komentar
nužno
nužno