« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
glazbeni video

YouTube dobio konkurenciju

Muzu.tv nova je video stranica koja pokušava parirati Google-ovom ponosu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.muzu.tv)
Više o

you tube

,

muzu tv

,

glazbeni video

,

video stranice

Korisnici će moći pregledavati tisuće sati glazbenih video spotova i intervjua s umjetnicima te stare epizode raznih televizijskih serijala.

Sjedište Muzu.TV-a je u Irskoj, a osnivači se hvale kako su potpisali ugovor s „velikom četvorkom" - Universalom, Sony BMG-om, Warnerom i EMI-jem, kao i s još 7000 nezavisnih izdavačkih kuća.

Svi registrirani korisnici moći će stvarati playliste svojih omiljenih videa i klipova te ih razmjenjivati s prijateljima putem interneta ili ih postavljazi na popularne stranice poput Facebooka, Beboa, MySpacea i Twittera.

Iz Muzua kažu da, za razliku od onih na YouTubeu, sve postojeće snimke službeno su licencirane od strane umjetnika te su visoke kvalitete pa korisnici neće morati lutati u mnoštvu kućnih uradaka napravljenih mobitelom ili nekvalitetnim kamerama.

YouTube, inače u vlasništvu Googlea, skinuo velik broj izvođača zbog sukoba s izdavačkim kućama pod čijim su okriljem prava tih glazbenika; Madonna, recimo, ili Green Day su pod Warnerom.

Uzrok su bili problemi s plaćanjem naknada. Ipak, dva giganta su došla do novog sporazuma pa će YouTube ponovo staviti snimke.

02.10.2009. 17:09:21
Novi komentar
nužno
nužno