« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Yahoo pregovara o partnerstvu s MySpaceom

Murdoch kao spasitelj Yahooa ili samo taktička varka?
Murdoch kao spasitelj Yahooa ili samo taktička varka? (Getty Images)
Više o

Yahoo

,

MySpace

Iako je prošloga tjedna vlasnik News Corp. Rupert Murdoch izjavio kako ga Yahoo ne zanima, čini se da ipak nije nemoguće da će ući u vlasnički udio te kompanije. U pokušajima obrane od Microsoftovog preuzimanja, Yahoo razmatra partnerski odnos s Murdochovim MySpaceom. Murdoch bi kupio minimalno 20 posto udjela u Yahoou za oko 15 milijardi dolara.

Ovaj ‘brak’ bio bi zanimljiv, a i pomogao bi Yahoou u očuvanju neovisnosti.  Jerry Yang bi se tim potezom uspio obraniti od Microsoftovog preuzimanja i dalje se trudeći dostići konkurentski Google. Yang Yahoo smatra svojim djetetom i jednostavno ga ne želi vidjeti pod potpunom kontrolom Microsofta, prenosi Bloomberg riječi njujorškog analitičara Colina Gillisa. 

No, većina analitičara nije  uvjerena u ozbiljnost ovih nagađanja. Dobrim dijelom prevladava mišljenje kako je riječ o trenutačnoj strategiji Yahooa. Govori se o tome da takvo partnerstvo ne bi imalo puno smisla i kako je vjerojatno u pitanju pokušaj Yahooa da iskamči bolju ponudu od Microsofta.

Murdoch nije siguran kakav bi efekt spajanje Microsofta i Yahooa imalo za njegov posao pa samo nastoji pobliže promotriti situaciju, objavio je magazin Fortune  riječi izvora bliskog kompaniji. 

Svi se uglavnom slažu da je Microsoftova ponuda najozbiljnija i najvjerojatnije je da će se u konačnici realizirati. Gillis smatra kako bi ovakvim taktiziranjima Yahoo mogao podići cijenu do 40 dolara po dionici, ali ni on ne smatra izvjesnim da bi Microsoft mogao ostati bez namjeravane akvizicije.

Sapunica oko preuzimanja Yahooa se nastavlja,  a dionice su, pod utjecajem vijesti, u stalnom porastu.  (METRO) 

14.02.2008. 22:51:06
Novi komentar
nužno
nužno