« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Yahoo odbio Microsoft

Microsoftova ponuda ocijenjena je nedostatnom
Microsoftova ponuda ocijenjena je nedostatnom (AFP)
Više o

Yahoo

,

Microsoft

Upravni odbor tvrtke Yahoo Inc. zaključio je da je samoinicijativna Microsoftova ponuda za otkup u visini od 44,6 milijardi dolara preniska i planira je odbiti, izvijestio je u subotu The Wall Street Journal.

Odluka bi mogla pokrenuti obračun između te dvije tehnološke tvrtke, koje su među najistaknutijim u svijetu, tako da Microsoft zanemari odluku uprave Yahooa i uputi svoju ponudu izravno dioničarima. - koja originalno iznosi 31 dolar   za dionicu, ocjenjuje AP.

Preniska ponuda44.6 milijardi dolara, koliko je Microsoft ponudio za preuzimanje, upravni odbor Yahooa je ocijenio preniskim iznosom, pa je za danas najavljena odluka o odbijanju. Alternativa je da Microsoft poveća svoju ponudu. Mnogi analitičari vjeruju da je Microsoft spreman ponuditi do 35 dolara po dionici Yahooa, pionirske tražilice koja još ima veliku publiku na internetu i važan je oglašivač, iako je dugi silazni trend smanjio vrijednost njezine dionice. Yahoo, navodno,  ne bi ozbiljno razmotrio bilo koju ponudu ispod 40 dolara po dionici. 

Piše: HINA
10.02.2008. 23:17:46
Novi komentar
nužno
nužno