« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
NEDOSTACI

Xperia XZ1 i XZ2 imaju ozbiljan nedostatak, ali Sony odbija priznati

Neki modeli Xperia XZ1 i Xperia XZ2 dobili su neočekivane vodoravne linije na zaslonu i ostale artefakte koji se mogu vidjeti u bilo kojoj boji, uključujući bijelu

Pojavili su se problemi s ekranom...
Pojavili su se problemi s ekranom... (Metro)
Više o

Sony

,

ekran

,

Xperia XZ1

,

Xperia XZ2

Sony je plasirao na tržište Xperia XZ1 model u rujnu prošle godine i Xperia XZ2 u veljači ove godine, ali mnogi vlasnici ovih pametnih telefona nisu sretni kupnjom. Uređaji imaju ozbiljan nedostatak ekrana.

Neki modeli Xperia XZ1 i Xperia XZ2 dobili su neočekivane vodoravne linije na zaslonu i ostale artefakte koji se mogu vidjeti u bilo kojoj boji, uključujući bijelu. Posebno su oku vidljivi uz minimalnu svjetlinu zaslona i bez vanjske rasvjete. Problemi su se pojavili samo koji mjesec nakon kupnje.

Broj nezadovoljnih korisnika koji prijavljuje ove probleme na XperiaBlogu, XDA forumu ili odnose uređaje na servis kako bi im se ekran zamijenio, svakodnevno se povećava. Međutim, točan broj korisnika koji imaju probleme sa zaslonom je nepoznat. Mnogi nisu prijavili problem jer pruge nestaju sa zaslona ako nekoliko puta dodirnete zaslon ili nakon minute što korisnik prestane dodirivati zaslon.

Sony službeno potvrđuje problem, no izjavljuju da to nije proizvodna mana ekrana ili neki bug, nego rezultat statičkog elektriciteta i sasvim normalna pojava za LCD ekrane. Ne možemo da sada ne postavimo pitanje kako to da čak i jeftini ili cijenom prihvatljivi modeli Huawei, Xiaomi, Motorola, Nokia i mnoge druge marke nemaju tih problema?

Očito, Sony ipak ima problem s kvalitetom ekrana na pojedinim Xperia XZ1 i Xperia XZ2 pametnim telefonima. Trebali bi prepoznati problem i riješiti ga pod jamstvom ili vratiti novac za mobilni uređaj, a ne gurati nedostatke pod tepih. Ipak kupnjom flagship modela za očekivati je visoku kvalitetu komponenti, osobito zaslona kao jednog od najvažnijih u uređaju.

Jeste li vi uočili ovaj problem na svojim Xperijama? Ostavite nam odgovore u komentarima.

Piše: Sanja Ledinek
26.06.2018. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno