« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina
SONY

Xperia XZ Premium slow motion film

Sony je premijerno prikazao prvi super slow motion film na svijetu snimljen smartphoneom

Prvi super slow motion film snimljen smartphoneom
Prvi super slow motion film snimljen smartphoneom (Sony)
Više o

film

,

Sony

,

slow motion

,

Xperia XZ Premium

Sony Mobile Communications premijerno je prikazao prvi super slow motion kratki film u potpunosti snimljen smartphoneom. Film koji je režirao nagrađivani filmski režiser Chris Cairns sadrži scene koje je snimilo 120 filmskih amatera iz 21 zemlje.

Svaka scena je snimana inovativnom Motion EyeTM kamerom koja se može naći u novom XperiaTM XZ Premiumu, a može zabilježiti trenutke koji su nevidljivi ljudskom oku uz pomoć jedinstvenog super slow motion videosnimanja.

Snimljen na poluotoku Tróia i u Lisabonu, film sadrži jedinstvene scene snimljene pri nevjerojatnih 960 frameova po sekundi (fps), a reprodukcija je četiri puta sporija nego kod bilo kojeg drugog smartphonea. Novi video uvodi publiku u izuzetan svijet super slow motiona, što ga čini prekrasno dramatičnim, a pritom otkriva i najmanje detalje koji obično promaknu oku. 

Režiser filma Chris Cairns komentirao je: „Bilo je zadovoljstvo sudjelovati na predstavljanju Xperia XZ Premiuma. Sony me kontaktirao i zamolio da postavim brojne prizore koji će izgledati cool kada se snime u super slow motionu. Bio sam stvarno uzbuđen što ću dobiti u ruke telefon koji snima 960 frameova po sekundi. Jako mi se sviđa što otkriva neke stvari koje ne možete vidjeti golim okom. Odlično je imati uređaj takvih sposobnosti u svom džepu kada prijatelj odluči napraviti premet ili skočiti u bazen.

Bio je novi izazov režirati kadrove u kojima se akcija događa samo jednom, a svi snimatelji kameru koriste prvi put. Obično znate kakav ste materijal snimili tijekom snimanja, no, u ovom slučaju prostorija za montažu je bila puna iznenađenja jer su neki ljudi snimili potpuno neočekivane stvari... zajedno s puno vertikalnih kadrova i selfieja!"

Cijeli kratki film možete pogledati ovdje

Motion EyeTM kamera objedinjava Sonyjevo opsežno znanje o fotografiranju koje se uobičajeno može naći u vrhunskim kompaktnim fotoaparatima. Xperia XZ Premium je prvi smartphone koji ima tu tehnologiju, što omogućava korisnicima da snime senzacionalne videozapise svakodnevnih trenutaka snimajući u super slow motionu.

 

Ostale ključne karakteristike Xperia XZ Premiuma uključuju:

 

Više detalja o Xperia XZ Premiumu može se pronaći ovdje.

22.05.2017. 11:35:00
Novi komentar
nužno
nužno