« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
NOVOSTI

Xiaomi osvaja hrvatsko tržište s 5 novih modela pametnih telefona

Mi A2, Mi A2 Lite, Mi 8, Redmi 6 i Redmi 6A od sada dostupni i na hrvatskom tržištu

Xiaomi Mi 8
Xiaomi Mi 8 (Xiaomi)
Više o

MI-8

,

Xiaomi

,

Mi A2

,

Mi A2 Lite

,

Redmi 6

,

Redmi 6A

Nakon što je na senzacionalnom globalnom eventu u Madridu predstavio dugo očekivane modele pametnih telefona Mi A2 i Mi A2 Lite, kineski tehnološki div Xiaomi kreće s intenzivnim osvajanjem hrvatskog tržišta.

Četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike u svijetu tako će, zahvaljujući službenom distributeru tvrtki Bijelić&Co, osigurati dostupnost sljedećih 5 najnovijih modela - Mi A2, Mi A2 Lite, Mi 8, Redmi 6 te Redmi 6A, potvrđujući time važnost i značaj koju hrvatsko tržište ima u ovom dijelu Europe.

Postojeću seriju Mi pametnih telefona upotpunit će sljedeći uređaji - Mi A2, Mi A2 Lite te Mi 8.

Želimo li Mi A2 predstaviti u samo jednoj rečenicu treba istaknuti da ovaj uređaj vrhunskog stiliziranog ultratankog zakrivljenog dizajna od samo 7,3 mm, koji savršeno leži u ruci, odlikuje rijetka Sony 12MP + 20 MP dvostruka AI kamera koja ponosnom vlasniku ovog mobilnog uređaja omogućuje nevjerojatno predivne i čiste fotografije. Tu je i 20 MP selfie kamera namijenjena za perfektne selfie fotografije koje će posebno razveseliti ljubitelje društvenih mreža, pri čemu im 2,5 Corning Gorilla Glass 5 zaslon omogućuje dodatan osjećaj sigurnosti ukoliko se u trenutku dok hvataju prikladni kut snimanja i fotografiranja slučajno dogodi da im pametni telefon padne s određene visine.

Mi A2 opremljen je Qualcommovim Snapdragon 660 AIE procesorom, a uz navedeno predstavlja idealan odabir i za sve ljubitelje noćnog fotografiranja, pri čemu će im 2μm veliki pixeli omogućuju svjetlije i daleko kvalitetnije fotografije, a što će zasigurno uočiti i na velikom 5.99'' FHD velikom zaslonu omjera slike 18:9 koji odlikuje ovaj mobilni uređaj.

S 5,84″ FHD 19: 9 full screen zaslonom, Mi A2 Lite prikazuje više sadržaja na jednoj stranici, dok se tzv. „notch" na zaslonu telefona može prilagoditi osobnim preferencijama korisnika ili ga se učiniti potpuno nevidljivim. Tanak je i udoban za držanje u ruci te u potpunosti prilagođen za rad jednom rukom. Odlikuje ga 12MP + 5MP stražnja AI dvostruka kamera, veličine piksela 1,25 μm, koja bez obzira postoji li pozadinsko osvjetljenje ili tama, omogućuje snimanje izrazito oštrih fotografija.

Mi A2 Lite pokreće Qualcommov Snapdragon 625 procesor, što rezultira niskom potrošnjom energije, a za što je dodatno zaslužna i baterija od 4000mAh koja osigurava izdržljivost ovog pametnog telefona tijekom cijelog dana. Mi A2 Lite, upravo kao i Mi A2, opremljen je Android One sustavom koji svim korisnicima ovog mobilnog uređaja osigurava najnovije inovacije iz Googlea, Mi A2 Lite opremljen je i 2+1 ulazom za kartice (dvojna nano-SIM kartica i ulaz za micro SD, pri čemu se memorija može proširiti i do 256 GB.

Mi 8 dolazi kao nasljednik Mi 6 modela, a opremljen je najnovijim Qualcommovim Snapdragon 845 procesorom, 6.21'' Super AMOLED zaslonom te dvostrukim frekvencijskim GPS-om koji omogućuje brže pronalaženje i spajanje na satelite, što u konačnici rezultira većom preciznošću, pogotovo u područjima u kojima obični GPS nije dostupan. Opremljen 12 MP + 12 MP AI dvostrukom kamerom s optičkim zoomom, Mi 8 obogaćen je i Dual Pixel Phase detection autofokusom za brzo fokusiranje te nudi zapanjujućih 206 detektirajućih scena, dok 20 MP selfie kamera osigurava 3D lijepe mutne pozadine za zapanjujuće fotografije.

Da je ovaj pametni telefon, kojeg odlikuje AI kratko uređivanje videozapisa te instant kinematografska kvaliteta, zaista predvodnik u savršenim fotografijama potvrđuje i ocjena koju mu je dodijelila najpoznatija tvrtka za ocjenjivanje kamera, DxOMark. Konkretno, Mi 8 je osvojio fascinantnih 105 bodova. Zanimljivo je napomenuti da se ovaj vrlo tanki četverostrani pametni telefon može otključati u mraku i to upravo zahvaljujući infracrvenoj kameri, a odlikuje ga i višenamjenski NFC čip putem kojeg uređaj može komunicirati na udaljenosti od samo nekoliko metara. Opremljen baterijom od 3.400 mAh, Mi 8 raspolaže i Quick Charge 4.0+ tehnologijom čime se u samo 15 minuta doseže brzina punjenja od 50%.

Serija Redmi bogatija je za dva nova modela - Redmi 6 te Redmi 6A.

Redmi 6 koristi 5.45'' HD zaslon veličine 1.25 μm piksela, a napaja ga baterija jačine 3000mAh. Osim 12 MP + 5 MP AI dvostruke kamere te prednje 5 MP kamere, ovaj pametni telefon tankog i zakrivljenog dizajna odlikuje mogućnost inteligentnog uljepšavanja fotografija (AI Beautify) u čemu će moći uživati svi ljubitelji savršenih selfie fotografija.

Ne manje važno, Redmi 6 se može pohvaliti mogućnošću AI otključavanja licem te revolucionarnim Media Tek Helio P22 procesorom na 2,0 GHz temeljenom na 12 nanometarskoj tehnogiji, a kojim je, također, opremljen i Xiaomijev Redmi 6A pametni telefon.

Uz 13 MP stražnju kameru i 5MP prednju kameru, Redmi 6A omogućit će fotografije neupitne kvalitete čak i u pokretu. Umjesto senzora otiska prsta, biometrijsku autentifikaciju na ovom pametnom telefonu, koji odlikuje 5.45'' prikaz na cijelom zaslonu te 2 +1 ulazom za kartice, omogućuje AI otključavanje licem.

"Ponosni smo što kao ovlašteni distributer Xiaomi pametnih telefona i uređaja potrošačke elektronike za Hrvatsku, Austriju, Sloveniju, Crnu Goru i Srbiju imamo priliku svim ljubiteljima Xiaomi proizvoda, a i šire osigurati dostupnost najnovijih modela Xiaomi pametnih telefona na hrvatskom tržištu. Konkretno, postojeću Mi seriju obogatili smo za 3 nova modela (Mi A2, Mi A2 Lite i Mi 8), dok je Redmi serija upotpunjena s 2 nova modela (Redmi 6, Redmi 6A), a u kojima će, vjerujem, imati prilike uživati svi oni korisnici koji traže savršen spoj visoke kvalitete i prihvatljive cijene. Omogućujući sve širu lepezu svojih pametnih telefona, Xiaomi zaista potvrđuje važnost i ulogu koju ima hrvatsko tržište u ostvarenju svoje vizije, a koja podrazumijeva kontinuirano praćenje želja i potreba svih svojih korisnika", istaknuo je Viktor Bijelić, predsjednik Uprave Bijelić Co, ovlaštenog distributera za zemlje regije.

Autentičnost porijekla i ispravnost navedenih Xiaomi mobilnih uređaja kupci moći provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify, dok se za sve Xiaomi mobilne uređaje kupljene kod ovlaštenih distributera, uz vrhunski proizvod, osigurava se i visokokvalitetan servis, garancija te softver na matičnom jeziku zemlje u kojoj je uređaj kupljen, što omogućuje maksimalnu pristupačnost i lakoću korištenja ovih sve prihvaćenijih mobilnih uređaja. 

15.08.2018. 09:45:00
Novi komentar
nužno
nužno