« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
NOVOSTI

Xiaomi Mi MIX 2S napokon s odličnim kamerama

Zadržava keramičku stražnju stranu s četiri zakrivljena ruba koja glatko prelaze na aluminijski okvir, položaj otiska prsta je nepromijenjen, a jedna kamera je zamijenjena dvostrukim kamerama koje su vertikalno postavljene

Xiaomi Mi Mix 2S - napokon sjajne kamere
Xiaomi Mi Mix 2S - napokon sjajne kamere (Xiaomi)
Više o

kamere

,

specifikacije

,

Xiaomi Mi MIX 2S

,

MIUI 9

,

Arcore

Kao što je objavljeno prije nekoliko tjedana, Xiaomi je službeno predstavio Mi MIX 2S na događaju u Šangaju.

Pokretan je MIUI 9 sustavom koji se temelji na Androidu 8.0. i prvi je Xiaomi koji podržava Arcore aplikacije.

Xiaomi Mi MIX 2S - dizajn

Izgled i veličina MIX 2S gotovo su isti kao i prethodne generacije. Zadržava keramičku stražnju stranu s četiri zakrivljena ruba koja glatko prelaze na aluminijski okvir, položaj otiska prsta je nepromijenjen, a jedna kamera je zamijenjena dvostrukim kamerama koje su vertikalno postavljene.

Uređaj nije dobio nikakvu zaštitu od prašine i vlage. 

Mi MIX 2S ima 5,99 inčni 18: 9 puni zaslon, rezolucije 2.160 x 1.080 piksela. Iznad zaslona je u tankom okviru zvučnik dok je prednja kamera razlučivosti od 5 MP s otvorom F / 2.0. postavljena na donji rub. Prednja strana prekrivena je zaštitnim 2.5D staklom.

Xiaomi Mi MIX 2S - osnovne hardverske specifikacije

Hardverska osnova je Snapdragon 845 SoC S maksimalnom brzinom od 2,8 GHz u kombinaciji Adreno 630 grafičkog procesora, 6 GB ili 8 GB RAM-a. Što se tiče interne podatkovne flash memorije bit će na odabir modeli s 64 GB, 128 GB ili 256 GB memorijskog kapaciteta.

Xiaomi je pokazao impresivno visok AnTuTu rezultat od 277.178 bodova tvrdeći da je novi telefon mnogo brži od konkurencije, ali ovaj podatak treba držati s rezervom dok uređaj ne bude testiran u stvarnom svijetu.

Nominalni kapacitet baterije je 3400 mAh. Podržava Qi bežično punjenje do 7.5 W.  

Za povezivanje na popisu specifikacija su Bluetooth 5.0, NFC, Wi-Fi 802.11ac module i USB-C priključak. Nažalost, 3,5 mm audio ulaz ne postoji.

MIX 2S je opremljen značajkama glasovnog pomoćnika za kontrolu samog pametnog telefona i pametnih kućnih uređaja. Na sceni, šef Xiaomija ga je usporedio izravno s Appleovim Siri. Naravno, Xiaomi virtualni pomoćnik osvaja Siri u svakom izazovu. Međutim, XiaoAI će biti dostupan samo u verziji uređaja za kinesko tržište.

Xiaomi Mi MIX 2S - Dual kamere

Xiaomi je tijekom prezentacije posebno stavio naglasak na dvostruku kameru s podrškom umjetne inteligencije. AI u Mi Mix 2S pomaže kamerama stvoriti bokeh efekt, inteligentno smanjiti šum ili dobiti najbolje iz različitih postavki osvjetljenja. Također može automatski otkriti 206 scena za promjenu postavki za najbolje rezultate, te prevesti tekst ili pretvoriti valute u stvarnom vremenu.

MIX 2S, stražnje kamere su kombinacija jednog širokokutnog ( F / 1,8) i drugog telefoto objektiva (F / 2,4) s optičkim zoomom te 12 MP senzora. Glavni senzor je Sony IMX363 s veličinom piksela od 1.4um, dok sekundarni je OVI S5K3M3. Rad kamera podržan je autofokusom dvostrukog piksela koji donosi brže fokusiranje i bolje osvjetljenja, optičkom stabilizacijom slike (OIS)

Sve u svemu, performanse kamera su odlične u usporedbi s prethodnom generacijom. Xiaomi Mi Mix 2S uspio je osvojiti na DxOMark testovima za kvalitetu fotografije isti rezultat kao iPhone X od 102 bod, dok za kvalitetu videozapisa dobio je 88 bodova, bod manje od Applea. Budući bi se dalo raspravljati o DxOMark testovima jer su korisnička iskustva vrlo često drugačija, pomalo mislimo da je razina kvalitete snimljenih fotografija ipak mali korak iza konkurentskih top modela poput Samsunga.

Xiaomi Mi MIX 2S - cijena i dostupnost

Cijena Xiaomi Mi Mix 2S je u Kini oko 423 eura za osnovnu verziju 6 GB / 64 GB dok je najskuplji verzija 8 GB / 256 GB od 512 eura. Bežični punjač košta 16 dolara. Ovo su cijene koje se odnose na Kinu. Prodaja ovog pametnog telefona će započeti u travnju.

Piše: Sanja Ledinek
27.03.2018. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno