« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SJAJNA IGRA

WTA Memphis: Pobjeda Ajle Tomljanović!

Na turniru nastupa još jedna hrvatska tenisačica, Varaždinka Karolina Šprem, koja će na startu igrati protiv 4. nositeljice, Čehinje Lucie Hradecke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Karolina Šprem

,

Ajla Tomljanović

,

kristina kucova

,

WTA Memphis

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Ajla Tomljanović ostvarila je lijepi uspjeh pobjedom u 1. kola WTA turnira u Memphisu protiv Slovakinje Kristine Kucove 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 28 minuta igre.

Ajla Tomljanović, kćerka bivšeg proslavljenog hrvatskog rukometaša Ratka, na WTA ljestvici trenutno zauzima 248. mjesto, a za nastup u glavnom ždrijebu u Memphisu dobila je pozivnicu organizatora. Protiv tri godine starije Kucove, 109. tenisačice na rang ljestvici, ostvarila je premiernu pobjedu u karijeri na jednom WTA turniru.

Mlada Hrvatica u prvom setu povela je s 5-2, ali je Kucova nadoknadila jedan break zaostatka. Ipak, Tomljanović je uspješno odservirala za set u desetom gemu.

Drugi set započeo je sa četiri uzastopna breaka, da bi u petom gemu Kucova zadržala početni udarac. Tomljanović je dva gema kasnije napravila još jedan break što joj je, pokazalo se, bilo dovoljno i za pobjedu.

Na turniru nastupa još jedna hrvatska tenisačica, Varaždinka Karolina Šprem, koja će na startu igrati protiv 4. nositeljice, Čehinje Lucie Hradecke. Pobjednica tog dvoboja bit će suparnica Ajli Tomljanović u 2. kolu, što znači da se možemo nadati hrvatskom okršaju. (Totalsport)

WTA Memphis, 1. kolo:

Tomljanović - Kucova 6-4, 6-4
15.02.2010. 20:09:51
Novi komentar
nužno
nužno