« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
GLITCH

Windows 10 i fotke s iOS 11 - riješen problem?

Sve zvuči izvrsno, osima ako nemate računalo pod Windows operativnim sustavom što bi vam moglo uzrokovati neke manje probleme ako koristite automatsko sigurnosno kopiranje s iPhone ili obrnuto

Problemi su rješivi
Problemi su rješivi (Screenshot)
Više o

iPhone

,

Windows 10

,

iOS 11

Sada nakon što ste nadogradili svoje iPhone uređaje na iOS 11, ako koristite Window sustav za računala više ne bi trebali imati problema s novim datotečnim nastavkom,

iOS nadogradnja dolaze s nizom izmjena. Jedna od njih je datotečni sustav ili kodek, koji uključuje H.265 (HEVC) za videozapise i High Efficiency Image File ( HEIF) format slika. Zajedničko im je da su dizajnirani za učinkovitije komprimiranje fotografija i slikovnih sekvenci (čitanje videa).

Pored činjenice da slike i videozapis privlače manje pohrane na vašem iPhone, HEVC pruža video streaming na FaceTimeu koji je bolji komprimiran nego prije. Tako koristite manje vašeg podatkovnog paketa ako to činite putem 3G ili 4G mreža.

Sve zvuči izvrsno, osima ako nemate računalo pod Windows operativnim sustavom što bi vam moglo uzrokovati neke manje probleme ako koristite automatsko sigurnosno kopiranje s iPhone ili obrnuto. U biti, problem bi se mogao javiti samo kod onih korisnika koji upotrebljavaju programe treće strane za OneDrive oblak uslugu.

To znači ako želite vidjeti HEIC fotografije na računalu, morat ćete koristiti neku metodu za pretvorbu formata datoteke ili upotrijebiti online pretvornik.

http://heictojpg.com/

Druga opcija je onemogućiti HEIC. To će prisiliti iOS 11 da pohrani sve slike kao JPEG. Možete onemogućiti HEIC iz Postavke> Kamere> Format.

Koristite li standardnu OneDrive aplikaciju za iOS, automatski će pretvoriti HEIC fotografije u JPEG prije nego ih vratite na IPhone , pa ćete ih ipak moći vidjeti kao redovne slikovne datoteke na uređaju sa sustavom Windows 10 i iPhone.    

To znači da, iako HEIC nije nativno podržan u sustavu Windows 10, nećete trebati nikakvu dodatnu metodu za pretvorbu. Moći ćete ih pogledati na OneDrive mobilnim aplikacijama, OneDrive.com i u sustavu Windows 10.

Također nema problema s novim kodecima ako šaljete slike e-poštom, putem iMessagea, AirDropa, iOS 11 ih automatski pretvara u više rasprostranjene formate H.264 ili JPG. Ista stvar se događa kod dijeljenja fotografija na Twitteru ili Instagramu. Što se tiče Google fotografija ili Dropbox cloud usluge, opet, možete biti mirni jer podržavaju HEIC format.   

Piše: Sanja Ledinek
26.09.2017. 09:32:00
Novi komentar
nužno
nužno