« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
EPIDEMIJA?

WHO proglasio izvanredno stanje zbog ebole

Oboljeli od virusa ebole trenutačno se nalaze u šest država - Liberiji, Gvineji, Nigeriji, Saudijskoj Arabiji, SAD-u i Španjolskoj

Nepotrebno dizanje panike?
Nepotrebno dizanje panike? (Arhiva)
Više o

Svjetska zdravstvena organizacija

,

ebola

,

međunarodno izvanredno stanje

Zbog ubojite epidemije ebole, koja se raširila zapadnom Afrikom, Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je međunarodno izvanredno stanje.

WHO predviđa da će zbog slabosti pogođenih zemalja trebati najmanje tri do šest mjeseci kako bi se okončala eskalacija bolesti. 

Epidemija ebole u zapadnoj Africi 'izvanredan je događaj' i 'međunarodni zdravstveni rizik', objavila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Najteža epidemija ebole, koja je već pogodila četiri afričke zemlje, vjerojatno će se pogoršati u nadolazećim mjesecima.

'Veća je vjerojatnost da će se stvar pogoršati, nego da će se poboljšati', rekao je Keiji Fukuda, šef zdravstvene sigurnosti u WHO-u, dodajući da je ta organizacija potpuno spremna za tešku epidemiju koja će trajati mjesecima 

Oboljeli od virusa ebole trenutačno se nalaze u šest država - Liberiji, Gvineji, Nigeriji, Saudijskoj Arabiji, SAD-u i Španjolskoj, a ostale zemlje su već do sada nametnule posebne režime na aerodromima kako bi se spriječilo širenje ove smrtonosne bolesti.

08.08.2014. 17:34:00
Novi komentar
nužno
nužno