« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
DOĐITE

Welcome Spring Festival – novi festival ovog proljeća u Zagrebu

Glavna tema festivala je komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju, a kroz koji direktno utječu na zrak, tlo vodu i zdravlje

Welcome Spring Festival na Strossu
Welcome Spring Festival na Strossu (Priroda za sve)
Više o

Priroda za sve

,

Welcome Spring Festival

Prvi dan proljeća donosi i novi festival u centar Zagreba! Od 21. do 26. ožujka Strossmayerov trg postaje dom Welcome Spring Festivala. Festivala na kojem se ljudi i priroda vole. 

Glavna tema festivala je komunalni otpad s kojim su građani svakodnevno u doticaju, a kroz koji direktno utječu na zrak, tlo vodu i zdravlje. Budući da je otpad gorući problem kako Grada Zagreba tako i cijele Hrvatske, smatramo da možemo vlastitim primjerom utjecati na svijest građana.

U izvještaju Europske komisije iz 2015. godine, Zagreb je po kriteriju odvajanja i recikliranja otpada zauzeo zadnje mjesto od 28 glavnih gradova Europske unije. Upravo zato udruga Priroda za sve koja stoji iza festivala, ovakvom manifestacijom pokušava u centar pažnje staviti zbrinjavanje otpada.

Kroz šest dana Welcome Spring Festivala građani će se moći educirati o problemu otpada, sudjelovati u javnim tribinama, predavanjima, radionicama, ali i zabavnim natjecanjima u razvrstavanju otpada. Program festivala nudi pregršt sadržaja za sve dobne skupine, od radionica, predstava i performansa za djecu, do predavanja i zabavnog večernjeg programa za odrasle.

Iz bogatog programa izdvajamo: malu olimpijadu otpada (natjecanje u razvrstavanju otpada), „Reciklirana priča" - predstava kazališta Svarog, lutkarska predstava „Otpad u problemu", radionice Konfucijevog instituta - Kineska kaligrafija, Veseli Tai Chi i Spring Rolls radionica, ali i predavanja „Ekologija u hrvatskoj histografiji", „Smeće nije za bacanje" i „Pelene u prirodi".

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu tih šest dana na Strossmayerovom trgu, svaki dan festivala će završavati glazbenim programom. Neka od imena koja ćemo imati prilike slušati su: Brain Holidays, JeboTon Ansambl, Nipplepeople, ali i brojni domaći Dj-evi, kao i gudački kvarteti Puce i Animato.

Cilj Welcome Spring Festivala je jednostavan: slavimo dolazak proljeća, vraćamo se prirodi, educiramo se o očuvanju okoliša, fino jedemo, plešemo i uživamo. Pridružite nam se, s veseljem vas iščekujemo!

14.03.2017. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno