« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
O MEDIJIMA U ROVINJU

Weekend Media Festival - najjače izdanje do sada

VIDEO - Organizatori WMF-a najavljuju bogat program, zanimljive i svjetski poznate predavače, ali i puno ležernog i zabavnog programa

Weekend Media Festival
Weekend Media Festival (WMF)
Više o

Weekend media festival

,

Mia Pećina

,

gitaristi

,

VMA

Weekend Media Festival (WMF), najveći regionalni festival komunikacijske industrije, u svom trećem izdanju, od 23. do 25. rujna u Rovinju, predstavlja više od 110 predavača na 30-ak predavanja, panela i radionica, što je najbogatiji program do sada. Edukacija, networking i zabava su cilj WMF-a, rekao je direktor festivala Tomo Ricov.

Ricov je istaknuo da je jedan od glavnih ciljeva festivala povezati medijske i PR stručnjake iz regije kako bi razmijenili iskustva i novosti. Naime, lakše je doznati što se događa u Londonu ili SAD-u, nego u zemljama jugoistočne Europe, kazao je Ricov.

Tijekom trajanja Festivala predstavnici medijskih kuća, marketinške industrije te odnosa s javnošću (PR) raspravljat će o tome je li pravo novinarstvo umrlo, o medijima i odnosima s javnošću, kako je digitalno doba promijenilo svijet, sportskoj TV produkciji, novinarstvu 30 godina poslije i slično.

Direktorica programa Mia Pećina izdvojila je panel raspravu o digitalizaciji televizije u kojoj će sudjelovati predstavnici svih vodećih televizija iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Među gostima će biti i američki publicist i mislilac Andrew Keen, koji će imati predavanje na temu svoje knjige „Kult amatera - kako internet ubija našu kulturu".

Najatraktivniji gost zasigurno će biti Pierluigi Collina, zvijezda nogometnog suđenja, koji je glasnogovornik kompanije MasterCard. Collina je inače financijski savjetnik, a diplomirao je ekonomiju. Na svojim predavanjima pojašnjava inovativne tehnike priprema za utakmice koje potom prenosi na poslovni svijet.

O sportskoj TV produkciji govorit će kreativni direktor američkog CBS-a Pete Radovich, koji je za svoj rad u televizijskom sportskom novinarstvu dobio više od 15 Emmy Sports Awards. Inače, Radovich je podrijetlom iz Hrvatske.

Programi ovogodišnjeg MWF-a održavat će se u tri dvorane, a svakog dana su predviđeni i nezaobilazni zabavni programi koji čine nedjeljivu cjelinu s radnim dijelom festivala. (Infopunkt/metro-portal)

02.09.2010. 13:42:28
Novi komentar
nužno
nužno