« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
IGRE...

WeChat novi cilj Trumpa

Američke kompanije s podružnicama u Šangaju smatraju da bi američka zabrana kineske aplikacije za razmjenu poruka WeChat mogla loše utjecati na njihovu konkurentnost i prihode

WeChat je sljedeći?
WeChat je sljedeći? (Arhiva)
Više o

TikTok

,

WeChat

Od 142 ispitanih tvrtki, njih 88 posto očekuje negativan utjecaj na poslovanje u slučaju gubitka WeChata kao komunikacijskog alata, stoji u istraživanju koje je ovog tjedna provela američka trgovinska komora AmCham u Šangaju.

Američki predsjednik Donald Trump u kolovozu je potpisao izvršnu uredbu o zabrani američkih transakcija putem WeChata od sredine rujna, pozivajući se zaštitu nacionalne sigurnosti. Njegova administracija tek treba detaljno opisati vrste transakcija na koje ta zabrana utječe.

Aplikacija WeChat u vlasništvu je najveće kineske kompanije za društvene medije i videoigre Tencent Holdings.

U SAD-u je ta aplikacija preuzeta relativno niskih 19 milijuna puta, pokazali su podaci američke kompanije Sensor Tower, no u Kini je to sveprisutna platforma za usluge kao što su videoigrice i plaćanja.

No, koristi se i za komunikaciju pojedinaca i kompanija izvan Kine.

AmCham Šangaj priopćio je da je više od trećine ispitanika u istraživanju reklo da bi zabrana WeChata mogla dovesti do gubitka njihovih prihoda na globalnoj razini, pri čemu je gotovo pet posto ocijenilo da bi taj gubitak mogao biti veći od pet posto.

No, više od 70 posto ispitanika odgovorilo je da će utjecaj na prihode biti mali ili nikakav ako se ograniče transakcije unutar SAD-a, priopćio je AmCham.

Istraživanje je pokazalo i da je 88 posto ispitanih kompanija koristi WeChat prvenstveno kao alat za komunikaciju sa zaposlenicima, dok ga 78 posto koristi i za marketing. Više od 36 posto održava partnerske odnose s matičnom kompanijom Tencentom, pokazalo je istraživanje.

30.08.2020. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno