« Fun
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
MAGIC X

Warner Bros. tuži tvrtku koja proizvodi kondome Harry Popper

Kondom švicarske tvrtke natjerat će vas da prilikom seksa pomislite na Harryja Pottera - i možda unesete malo magije u spolni život

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (E!Online/Warner Bros)
Više o

Warner Bros

,

tužba

,

Harry Potter

,

kondom

,

rođeni 18. srpnja

Nije čest slučaj da neka poznata ličnost dobije tu čast da po njoj bude nazvan kondom. Ali Daniell Radcliffe, točnije njegov Harry Potter u Švicarskoj je doživio upravo to - postao je marka kondoma. A kompanija Warner Bros. nije sretna zbog toga. Švicarski kondom preciznije nosi ime „Harry Popper", a kompanija koja ga proizvodi (Magic X) navodno se mora suočiti s tužbom za kršenje autorskih prava koju podnosi upravo WB. Prema pisanju švicarskih novina Bote, stvar je ovakva - WB Harryja Pottera smatrra pozitivnim likom i slikom. Kondomi nemaju nikakve veze s njim, naročito ne sada kada studio najavljuje jesenski izlazak novog nastavka čarobnjačke sage. Pored troga, u pripremi je i video igrica. Odvjetnički tim WB-a naglašava da je ugled njihova klijenta ugrožen.

Teško je ne primijetiti sličnosti između naziva gumenog zaštitnika od spolnih bolesti i trudnoće s imenom super-popularnog čarobnjaka. Ako vam samo ime nije dovoljno, možda će vam stvar pojasniti ilustracija na kojoj kondom nosi naočale i maše čarobnim štapićem. Ali ako se bolje razmisli, je li to Švicarcima uopće trebalo? Naročito kad pomislite na to da su kondomu dali ime koje sadrži riječ popper (engl. pop 'puknuti').

19.08.2010. 23:17:00
Novi komentar
nužno
nužno