« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DARKO MILINOVIĆ:

Vukovarska bolnica bit će obnovljena do 2012. godine

Ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac kaže kako će Vukovar dobiti malu, djelotvornu i dobro organiziranu bolnicu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić/Cropix)
Više o

Darko Milinović

,

Vesna Bosanac

,

Opća bolnica Vukovar

,

vukovarska bolnica

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović najavio je danas u Općoj bolnici u Vukovaru završetak njezine obnove 2012. godine, s tim da je za građevinski dio potrebno još 60-ak milijuna kuna, a nabava potrebne medicinske opreme još se treba definirati.

Ministar Milinović sa suradnicima održao je u vukovarskoj bolnici sastanak zatvoren za javnost s ravnateljicom bolnice dr. Vesnom Bosanac, vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i njihovim suradnicima.

"Često je lakše napraviti novu nego obnoviti staru bolnicu", izjavio je nakon sastanka Milinović, dodajući da su radovi nešto odgođeni jer se bolnički odjeli moraju seliti kako napreduju. "Zadovoljan sam obnovom i uvjeren sam da će ona donijeti novi, bolji standard u liječenju pacijenata", izjavio je ministar te dodao da je zadovoljan i s financijskim poslovanjem bolnice, koje je stabilno.

"Razgovarali smo i o mogućnosti nabave uređaja za magnetsku rezonancu pa će se u okviru 700 milijuna kuna namijenjenih nabavi medicinske opreme na razini Hrvatske naći sredstva i za nabavu tog uređaja za vukovarsku bolnicu", rekao je Milinović.

Ravnateljica Opće bolnice dr. Vesna Bosanac rekla je da se u sklopu projekta obnove nije željelo obnavljati bolnicu kakva je bila prije rata, s 420 postelja.

"Kada bude završena, imat ćemo 210 postelja i dobit ćemo malu, djelotvornu, dobro organiziranu bolnicu koja će 24 sata na dan pružati usluge pacijentima", rekla je dr. Bosanac, dodajući da će bolnica imati sedam bolničkih odjela i jaku polikliničku službu.

Istaknula je da je trenutačno na specijalizaciji 28 liječnika koji se za tri do četiri godine vraćaju u vukovarsku bolnicu.

Obnova vukovarske bolnice traje od 1998. godine i povratka Vukovaraca u grad, a u međuvremenu je u nju uloženo oko 100 milijuna kuna.

Ministar Milinović potvrdio je danas u Vukovaru da je upoznat i s problemom Doma umirovljenika u tom gradu za koji je trenutačno na listi čekanja 60 starijih osoba. Izjavio je da će ove godine biti načinjena projektna dokumentacija za proširenje tog doma.

Ministar je izvijestio da je kroz decentralizirana financijska sredstva osigurano šest milijuna kuna za dovršetak obnove vinkovačke bolnice. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 15:02:13
Novi komentar
nužno
nužno