« Fun
objavljeno prije 14 godina
JAČANJE DUHA

Vrući team building: Radnici se opekli hodajući po užarenom ugljenu

Agenti za nekretnine iz jedne talijanske agencije završili su u bolnici s opeklinama nakon treninga kojih ih je trebao dodatno motivirati za posao

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

oštećnje sluha

,

Jean-Claude Antonetti

,

spirulina

U današnje vrijeme poslodavci, osim što maltretiraju svoje radnike (čast izuzecima), katkada shvaćaju da su zajedništvo radnog tima i motiviranost jedni od ključnih čimbenika za uspješno poslovanje. A kako bi se ojačalo zajedništvo i povećala motivacija, postoji team building. Korisnost team buildinga vrlo dobro je poznata treneru Alessandru Di Priamu, talijanskom stručnjaku u toj sferi poslovne prakse.

On je pokušao dodatno motivirati skupinu zaposlenika iz agencije za nekretnine Tecnocasa na način da im je pripremio užareni ugljen po kojem su trebali hodati. Ali umjesto jačanja duha zajedništva i intenziviranja želje da posao obavljaju što bolje, Di Priamo ih je poslao u bolnicu s opeklinama po stopalima. Kako piše Guardian, nitko nije teže ozlijeđen. Di Priamo je ostao zbunjen jer mu se to u desetak godina koliko se bavi ovim poslom nikada nije dogodilo.

>> Hodao 30 kilometara po slomljenom staklu

„Hodanje po ugljenu pomaže ljudima da prevladaju svoje strahove, potraže nove izazove i shvate da su većinu onoga što smatraju svojim ograničenjima sami sebi nametnuli", rekao je Di Priamo dodavši kako je u 12 godina obavljanja ove vrste treninga radio s tisućama ljudi i nikada nije imao sličnih problema. „I ja sam sam prvi hodao po ugljenu i nisam ništa osjetio", rekao je trener.

>> Trčanje po vodi - rađanje novog sporta ili samo dobra reklama

Na kraju se ispostavilo da je u hotelu blizu Rima u kojem je seansa održana netko pribavio pogrešnu vrstu drveta i ugljena. Di Priamo tvrdi da on za to nije znao, a voditelj hotela Serafino Bisirri poriče svaku odgovornost optužujući Di Priama za spomenuti propust. Liječnici su rekli da će se devetoro ozlijeđenih agenata za nekretnine oporavljati još desetak dana.  

08.07.2010. 10:25:00
Novi komentar
nužno
nužno